Alexa Chung geeft moderne upgrade aan de nostalgische ballerina's uit de zeroes

De Britse it-girl geeft met de opvallende schoenen haar look een opvallende twist.

Alexa Chung draagt moderne ballerina's in New York tijdens perstour van 'Next in Fashion'.
GothamGetty Images

Ballerina's vierden hoogtij in de looks van menig teen tijdens de zeroes. Grote kans dat je jouw outfit destijds ook afstijlde met het traditionele maar toen zeer hippe schoenontwerp. Hoewel de ballerina al enige tijd uit het straatbeeld lijkt te zijn verdwenen, bewijst Alexa Chung in haar nieuwste look dat het klassieke ontwerp stijlvoller is dan ooit tevoren.

Alexa Chungs moderne ballerina's

Tijdens een perstour van haar gloednieuwe Netflix-serie Next in Fashion, ging de Britste it-girl gehuld in een typische Alexa Chung look; een kleurrijke pantalon gecombineerd met een minimalistische blouse en jas van het Italiaanse modelabel Gucci. Waar Alexa normaalgesproken een look haar inmiddels kenmerkende speelse twist geeft door een funky accessoire, kiest het model ditmaal voor fonkelende ballerina's, die gelijk in het oog springen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Celebrities Visit Build - February 3, 2020
Getty Images

De schoenen zijn afkomstig van het Italiaanse merk Vivetta en nemen ons voor even terug naar de naughties en zeroes. De ballerina's bevatten bandjes gemaakt van parels vastgemaakt rondom de enkel, met in het midden een strik-detail bestaande uit fonkelende stenen. Een stijlvolle en toch eigenzinnige touch waardoor alle ogen op haar voeten gericht zijn. Alexa bewijst dat het inmiddels klassieke schoenontwerp anno 2020 nog steeds modern is, doormiddel van een nostalgische knipgoog naar het vorige decennium.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ballerina comeback

Alexa Chung is al die jaren zeer trouw gebleven aan haar ballerina's - ook het afgelopen decennium toen het schoenontwerp daalde in coolness. Afgelopen zomer droeg het model ze zelfs bij een look op de rode loper onder een volumineuze baljurk, waarmee Alexa aantoont dat de flats hier zijn om te blijven. Ook supermodel Kate Moss is vrijwel synoniem met het schoenontwerp - die ze overigens op een hele andere manier combineert dan Alexa - en bewijst al enige jaren dat het schoeisel het perfecte go-to ontwerp is.

Chopard Bond Street Boutique Reopening Cocktail
David M. BenettGetty Images

Een van de redenen dat de ballet-achtige schoen juist nu terugkeert, is mede te danken aan de populariteit van het merk van het moment, Bottega Veneta. Sinds Daniel Lee vorig jaar het roer van het modehuis overnam, gaf hij de klassieke schoen een moderne make-over met een amandelvormige neus en een subtiele V-vorm aan de bovenkant. Als het populairste merk de schoen terugbrengt, is dat een teken dat het ontwerp een glorieuze comeback te wachten staat. Shop hier de mooiste ballerina's van het moment om je eigen look een stijlvolle throwback touch te geven.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl