Kim Kardashian droeg een bijzondere vintage Alexander McQueen-jurk naar de Oscars afterparty

'The world is your oyster' was nog nooit zo'n relevante quote.

kim kardashian in vintage alexander mcqueen bij de vanity fair oscars afterparty 2020
Karwai TangGetty Images

Kim Kardashian die een geschiedenisles in mode serveert tijdens de Oscars: het gebeurde dit jaar, en niet zo'n beetje ook. In de lijn van andere celebritiesduurzaamheid was in 2020 een duidelijker thema dan ooit – koos ze voor vintage Alexander McQueen, afkomstig uit zijn lente/zomer 2003 collectie. De realityster annex beauty mogul verscheen in de jurk bij de beruchte Oscars-afterparty van Vanity Fair, waar sterren onder meer in Iris van Herpen en Atelier Versace voor de dag kwamen.

Kim Kardashians Alexander McQueen-jurk

Kim Kardashian verscheen in de nacht van zondag 9 op maandag 10 februari in de look waardoor ze alle ogen op zich gericht had. Het crèmekleurige ontwerp van het modehuis staat bekend als McQueen's 'Oyster Dress', omdat de rafels in de jurk – door knap draperen – de vorm van een oesterschelp hebben gekregen. Het Braziliaanse model Leticia Birkheur kreeg destijds de eer om het ontwerp te dragen, niet wetende dat de jurk uit McQueens Irere-collectie jaren later nog steeds een cultstatus zou hebben. Het ontwerp wordt dan ook gezien als één van de beste ontwerpen van McQueen, mede omdat het gevoel van de early zeroes er zo goed in gevangen wordt. Dat de drager direct op een moderne zeemeermin lijkt, speelt natuurlijk net zo'n rol.

Beeld van de originele Oyster Dress, gedragen tijdens de spring/summer 2003 show van Alexander McQueen. 
Tijdens de spring/summer 2003 show.
Pool BASSIGNAC/BENAINOUS

Duidelijke visie

Er bestaan slechts twee exemplaren van de jurk, en Kim kreeg de bijzondere eer het ontwerp te mogen dragen tijdens de Oscars-afterparty. Daar heeft Kayne dan ook vooral een handje in gehad, vertelt Rita Watnick, die de jurk zeventien jaar in bewaring hield. 'Meer mensen waren geïnteresseerd in de jurk, maar Kanye zoekt altijd naar een relatie met mode, kunst en cultuur, en wil daar een duidelijke visie mee naar voren brengen. Kim en Kanye hebben respect voor de ontwerpers die ze bewonderen, waaronder Alexander McQueen. Ze willen écht een verhaal vertellen,' is te lezen op de Britse Vogue.

Dit zijn de beste naked dresses van de Oscars:

Het vertellen van dat verhaal vereiste overigens wel wat inspanning: zo zou Kim op de vloer van de auto hebben moeten liggen om de delicate jurk niet te beschadigen, maar dat was het waard – samen met Kanye en Kylie liet ze vele hoofden draaien, net zoals dat destijds ook bij díe beruchte show van McQueen gebeurde. Meer hoogtepunten van de Oscars lees je hier: zo zat achter de look van Natalie Portman een vergelijkbare hoeveelheid denkwerk.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van De Oscars