Kate Middleton brengt subtiel eerbetoon aan Alexander McQueen in een militair-geïnspireerde look

Precies tien jaar na het overlijden van de iconische ontwerper.

Kate Middleton brengt subtiel eerbetoon aan Alexander McQueen in nieuwe look.
Max Mumby/IndigoGetty Images

Dinsdag 11 februari was het precies tien jaar geleden dat de iconische ontwerper Alexander McQueen het leven liet. Nadat het modehuis zelf en verschillende media een ode brachten aan de ontwerper, bracht ook Kate Middleton op haar eigen manier een eerbetoon aan een van haar favoriete modehuizen. De hertogin verscheen in een militair-geïnspireerde look van het McQueen, terwijl ze een bezoek bracht aan Leicestershire.

Kate Middletons eerbetoon aan Alexander McQueen

Kate Middleton arriveerde dinsdag samen met haar man prins William, prins Charles en diens vrouw Camilla bij het Defense Medical Rehabilitation Centre. De koppels bezochten verschillende faciliteiten in het centrum, waar ze met patiënten in gesprek gingen over de therapiediensten en hun verblijf in de faciliteit, waarna ze zelfs gezamenlijk deelnamen aan gymsessies met de patiënten.

Kate Middleton in Alexander McQueen look tijdens bezoek aan Leicestershire.
Chris JacksonGetty Images

Hoewel de regen met bakken uit de lucht viel, trotseerde Kate het weer in stijl. De hertogin droeg een marineblauwe look van Alexander McQueen, bestaande uit een militair-geïnspireerd jasje en een lange rok. Het jasje had een uitgesproken kraag, getailleerde mouwen en acht grote zilveren knopen op de riem en zoom. Kate maakte haar look af met een kleine zwarte handtas en suede kniehoge laarzen van Ralph Lauren. Haar kastanjebruine lokken waren half opgestoken, waardoor haar fonkelende diamanten oorbellen goed zichtbaar werden.

Kate Middleton en Alexander McQueen

Het is inmiddels bekend dat Kate Middleton haar favoriete modehuizen met regelmaat draagt tijdens officiële aangelegenheden. Zo verschijnt de hertogin graag in ontwerpen van Jenny Packham, Emilia Wickstead, Temperley London, maar bovenal in creaties van Alexander McQueen. Onlangs droeg Kate een spectaculaire Alexander McQueen-jurk tijdens de BAFTA's in Londen, een ontwerp dat ze eerder droeg tijdens de royal tour in Maleisië.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zo wordt de hertogin niet alleen regelmatig gezien in de ontwerpen van het modehuis, ook ontwierp de nieuwe creative director sinds het overlijden van McQueen, Sarah Burton, de bruidsjurk van Kate tijdens haar bruiloft met prins William in 2011. Kate werkte destijds nauw samen met Burton om de op maat gemaakte jurk van kant en satijn te maken, die naar schatting een waarde heeft van ongeveer 290 duizend euro. Het voelt daarom alleen maar passend dat ze op deze dag kiest een ontwerp van McQueens gelijknamige modehuis te dragen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton