Alexa Chung is de ultieme Simone Rocha-muze tijdens LFW

'Pracht en praal' heeft een naam.

Alexa Chung bij de show van Simone Rocha tijdens London Fashion Week 2020
David M. Benett

Eerlijk is eerlijk: weinig mensen zou een ontwerp van Simone Rocha, die elegantie zo ongeveer heeft uitgevonden, écht misstaan. Maar dan is daar nog steeds een Alexa Chung, die één van haar ivoorkleurige jurken draagt alsof ze ervoor geboren is, en daarmee plotsklaps naar de rol van muze solliciteert (glansrijk aangenomen, gokken wij zo). Ze droeg het ontwerp van Rocha tijdens London Fashion Week, naar de show van de gelijknamige ontwerper.

Alexa Chung in Simone Rocha

De Britse alleskunner (Chung presenteert, ontwerpt en is een wandelend stijlicoon) koos voor een exemplaar uit één van Rocha's eerdere collecties. Het ontwerp komt uit haar Lente/Zomer 2020 collectie en combineert transparante stoffen met opvallende ruffles, terwijl geborduurde bloemen de hele jurk vullen. Door de pofmouwen en hoge hals kan de Next in Fashion-presentatrice zo door voor een moderne bruid, al zou het ontwerp ook niet misstaan tijdens een zwoele zomeravond.

Alexa combineert de jurk met een paar zwarte loafers, die – uiteraard – ook voorzien zijn van parels. Bij de nudekleurige jurk kiest ze voor een rode lip en opvallende druppelvormige oorbellen. Haar haren draagt ze in een zogenaamde messy bun, waardoor het geheel niet stijf, maar juist de nodige je ne sais quoi-gevoelens oplevert. Over een front row in stijl betreden gesproken.

Alexa Chung bij Simone Rocha tijdens London Fashion Week 
David M. Benett

Over Simone Rocha

Simone Rocha (33) is al zo lang ze zich kan herinneren bezig met mode, want haar vader is ook ontwerper van beroep. In 2016 werd ze uitgeroepen tot designer van het jaar bij de British Fashion Awards en haar ontwerpen worden onder meer gedragen door Michelle Obama en Kate Middleton. Ze staat bekend om haar verfrissende blik op vrouwelijkheid en is inmiddels een bekend gezicht te London Fashion Week, waar haar minimalistische kleurgebruik en experimentele stoffen (zoals geborduurd kant of verpakt cellofaan) altijd veel aandacht genereren.

Model op de catwalk bij Simone Rocha tijdens London Fashion Week Fall 2020 
Victor VIRGILE

Haar nieuwste Herfst/Winter 2020 collectie was daar geen uitzondering op – Rocha liet weer een collectie met lagen van zijde, linnen, smoking-esque silhouetten, strikken, vacht, parels en geborduurd tule zien. En terwijl veel jurken vooral gemaakt leken voor een bruid in spé (in 2020 gewoon met platte schoenen!), bewoog de Ierse ontwerper haarzelf duidelijk ook langs andere kanten van het kleurenspectrum, van babyblauw met bloemen tot een lik lila in de vorm van statementoorbellen.

Model bij Simone Rocha tijdens London Fashion Week in bruid-achtige outfit 
Eamonn McCormack/BFC

Voor de collectie liet Rocha zich inspireren door de Ierse Araneilanden. Dat was onder meer terug te zien in het gebruik van het gelijknamige Aran-patroon – deze wereldberoemde manier van breien is vernoemd naar de eilandengroep, en voor deze collectie verwerkt in crèmekleurig wol. Tel daar vissengraatvlechten, oorbellen als kroonluchters en een fantastische handtas van een enorme, uitgeholde parel bij op, en je zou liever vandaag dan morgen in het huwelijksbootje stappen.

Pareltas bij Simone Rocha tijdens London Fashion Week 
Eamonn McCormack/BFC


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl