Harry Styles draagt een knalgeel pak uit de vrouwencollectie van Marc Jacobs

De perfecte paradijsvogel ziet er in 2020 ongeveer wel zo uit.

de britse zanger harry styles bij het met gala
Theo Wargo

De tijd dat Harry Styles vooral het gezicht van boyband One Direction was, is al een tijdje vervlogen. De 26-jarige Brit experimenteert niet alleen volop met muziek – zowel bluesy ballads als indiepop komen voor op zijn album Fine Lines – maar óók op het gebied van mode. Zo verscheen hij tijdens de Brit Awards in een knalgeel pak uit de vrouwencollectie van Marc Jacobs, wat hem verdraaid veel op een moderne David Bowie doet lijken.

Harry bij de Brit Awards

Harry droeg in totaal drie outfits naar de Britse awardshow (inderdaad, een cadeautje!). Hij nam uiteindelijk geen prijs mee naar huis voor zijn muzikale presentaties, maar wist wél uitzonderlijk te presenteren op modegebied, en dat is ook wat waard. Zo verscheen de Britse zanger eerst in een bruin Gucci-pak, dat hij combineerde met een wollen, paarse sweater, een wit kraagje met borduurwerk én een parelketting. Granny-style op z'n best.

De beste rode loper looks van de Brit Awards 2020.
Getty Images

Marc Jacobs Lente/Zomer 2020

Later op de avond koos hij voor een even eclectisch ensemble: een knalgeel driedelig pak, afkomstig van de Lente/Zomer 2020 vrouwencollectie van Marc Jacobs. En terwijl hij de styling van de catwalk duidelijk kon waarderen – hij droeg dezelfde lila strik om zijn nek – voegde hij uiteraard ook wat persoonlijke details toe, zoals een paar witte lakschoenen en scala aan ringen. Zijn stylist, Harry Lambert, vertelde aan de Britse Vogue dat de outfits dienen als voorproefjes voor zijn aankomende tour. 'We proberen zo stiekem een eerste blik te geven op Harry's tourgarderobe. Eén van de outfits van vanavond zegt daar het meeste over, maar ik ga niet zeggen welke!'

Harry Styles in een geel Marc Jacobs-pak bij de Brit Awards
Ricky Vigil Moran
Yellow, Fashion, Fun, Outerwear, Costume, Suit, Pantsuit, Street fashion, Event,
Marc Jacobs Lente/Zomer 2020.
Imaxtree

Terwijl we stiekem hopen dat Lambert op het gele pak doelt, is Harry's laatste outfit – waarvoor hij zich van top tot teen in kant hulde – misschien wel de look waar de stylist naar hint. In zijn crèmekleurige, geborduurde broek mét matching blouse en bretels (van Gucci, uiteraard) had Harry bijna wat weg van Rihanna's iconische Met Gala-look uit 2018, al zou hij ook prima door kunnen voor een moderne bruidegom (of prachtige Britse schelp, kan ook).

Harry Styles als stijlicoon

Harry Styles wordt al een tijdje geroemd om zijn feilloze stijlgevoel. Zo verschijnt hij in de ene na de andere flamboyante look en liet hij zich recent nog inspireren door de stijl van de iconische prinses Diana. De Britse zanger laat zogenaamde 'gendergrenzen' graag vervagen, en weert bijvoorbeeld ook zeker geen gelakte nagel. Zijn groovy looks zijn altijd wat camp, met glitters, bonte kleuren en satijn, maar ademen ook altijd een bepaald gevoel van rock. Een muzikant zoals het ooit bedoeld was.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl