Meghan Markle en prins Harry matchen opnieuw tijdens hun laatste verschijning als royal koppel

Meghan koos voor een smaragdgroene jurk van Emilia Wickstead tijdens de traditionele Commonwealth Day Service.

Meghan Markle en prins Harry bij de Commonwealth Day Service 2020 in Londen.
Karwai TangGetty Images

Vorige maand werden de laatste taken van Meghan Markle en prins Harry als senior leden van het Britse koninklijke huis bekendgemaakt, met de traditionele Commonwealth Day Service als grote afsluiter. Waar het koppel de afgelopen dagen al verscheen in gecoördineerde looks (zoals in het blauw en in het rood), kiezen Meghan en Harry er opnieuw voor hun outfits op elkaar af te stemmen.

Meghan Markle en prins Harry's laatste verschijning

Bij aankomst van hun laatste officiële koninklijke gelegenheid verschenen de hertog en hertogin van Sussex in matching looks. Zo droeg Meghan een smaragdgroene jurk met cape van Emilia Wickstead (een ontwerp dat ook populair is bij model Gigi Hadid) met bijpassende fascinator van William Chambers, haar geliefde beige Aquazzura-hakken en de satijnen 'Demi' tas van Gabriela Hearst in donkergroen. Prins Harry mocht dan wel een blauw pak dragen, het matchende onderdeel van zijn look zat in de details. Zo zagen we dat de voering van zijn jasje precies dezelfde kleur groen was als Meghans jurk.

Meghan Markle bij de Commonwealth Day Service 2020 in Londen.
Chris JacksonGetty Images

Op maandag 9 maart vond de Commonwealth Day Service traditiegetrouw plaats in de Westminster Abbey in het centrum van London, waarbij ook andere leden van de koninklijke familie aanwezig waren. Zo zagen we niet alleen koningin Elizabeth, prins Charles en Camilla, maar waren Meghan en Harry ook voor de laatste keer herenigd met de andere helft van de zogeheten Fab Four, prins William en Kate Middleton. Ook deze keer koos Kate voor een rode look, net als vorig jaar.

Meghan, Harry, William en Kate bij de Commonwealth Day Service 2020 in Londen.
Getty Images

De toekomst van Meghan en Harry

De kerkdienst op 9 maart markeerde de laatste publieke verschijning van het koppel als royals. Officieel zullen Meghan en Harry na 31 maart terugtreden als senior leden van het koninklijk huis. Dan hebben zij een jaar om aan hun nieuwe leven te wennen, als een soort "proefperiode". Daarna zullen de twee met de Britse koninklijke familie bespreken hoe die twaalf maanden zijn verlopen.

De liefste momenten van prins Harry en Meghan Markle

Als Meghan en Harry eenmaal vertrokken zijn naar Canada om hun nieuwe levens te leiden, zullen zij uiteraard amper in de publiciteit zijn. Wel houden de twee hun titels, die zij van koningin Elizabeth hebben gekregen toen ze trouwden in 2018. Zo zullen Harry en Meghan de hertog en hertogin van Sussex blijven, en is Harry nog altijd de zesde in lijn voor de troon. Volgens royal deskundige Carolyn Duran keert het koppel zo nu en dan ook terug naar het Verenigd Koninkrijk, zoals tijdens de Invictus Games in mei dit jaar.

Volgende publieke verschijning Meghan en Harry

Koninklijke correspondent van de Sunday Times Roya Nikkhah stelde tegenover de BBC dat ze gelooft dat de hertog en hertogin van Sussex in de toekomst nog steeds naast de koninklijke familie zullen verschijnen tijdens officiële aangelegenheden. 'We zullen ze hoogstwaarschijnlijk voor het eerst pas weer zien in juni, tijdens Trooping the Color in Buckingham Palace,' stelde Nikkhah. Of het koppel in de tussentijd nog andere publieke verschijningen zal maken rondom hun nieuwe functies is nog niet bekend gemaakt.

Alles over Meghan en Harry's besluit een stap terug te doen uit het Britse koningshuis lees je hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle