Koningin Máxima in bloemenjurk met cape tijdens eerste dag van staatsbezoek aan Indonesië

Ook startte het staatsbezoek met een bijzonder historisch moment.

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander tijdens dag 1 van hun staatsbezoek aan Indonesië.
Anadolu AgencyGetty Images

Vandaag is het vierdaagse staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Indonesië officieel begonnen. Het koninklijke paar arriveerde gisteren al in Jakarta, op uitnodiging van de Indonesische president Joko Widodo. Het officiële programma is vandaag van start gegaan, met niet alleen een stijlvolle look van Máxima, maar ook vond er een groot historisch moment plaats.

Koningin Máxima in bloemen en ruches

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander werden gisteren ontvangen door allerlei Indonesische hooggeplaatsten, zoals de ambassadeur van Indonesië in Nederland en de gouverneur van Jakarta. Bij aankomst verscheen Máxima in een donkerblauwe midi-jurk met blote schouders, ruches en witte details van Oscar de la Renta (die ze voor de vierde keer droeg). Ze maakte haar look af met een witte clutch van de Argentijnse tassenontwerper Peter Kent, bijpassende hakken van Gianvito Rossi en schelpvormige oorhangers van Seaman Schepps.

Aankomst koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Indonesië.
RVD

Op dinsdag 10 maart begint het staatsbezoek – dat tot en met vrijdag 13 maart duurt – officieel. Zo reisden Máxima en Willem-Alexander af naar het Indonesisch ereveld Kalibata voor een kranslegging om de slachtoffers van oorlogen en in het bijzonder de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog (1945-1949) te herdenken. Daarna legde het paar ook een krans op het Nederlands ereveld Menteng Pulo. Voor de bijzondere gelegenheid droeg Willem-Alexander een stropdas in de kleuren van de Indonesische vlag, terwijl Máxima een stijlvolle verschijning maakte in een mintgroene bloemenjurk met cape van het Belgische modehuis Natan. De koningin combineerde de jurk met bruine hakken, een fascinator en bijpassende ceintuur.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Historisch moment

Tijdens de eerste dag van het staatsbezoek vond er een bijzonder moment plaats. Zo maakte koning Willem-Alexander – compleet tegen alle verwachtingen in – zijn excuses voor de geweldsontsporingen tijdens het koloniale verleden van Nederland in Indonesië. Het is de eerste keer dat een excuses vanuit Nederland op officiële wijze wordt gedaan.

'Voor geweldsontsporingen van Nederlandse zijde in die jaren wil ik hier nu, in navolging van eerdere uitspraken van mijn regering, mijn spijt uitspreken en excuses overbrengen,' vertelde hij tijdens een persconferentie. 'Dit doe ik in het volle besef dat de pijn en het verdriet van de getroffen families generaties lang voelbaar blijven.' De koning benadrukt vervolgens de heropgebouwde band met Indonesië: 'Het is hoopvol en bemoedigend dat landen die ooit tegenover elkaar stonden, naar elkaar toe konden groeien en een nieuwe relatie konden ontwikkelen gebaseerd op respect, vertrouwen en vriendschap.'

Koning Willem-Alexander houdt een toespraak in Indonesië en biedt zijn excuses aan.
RVD

Máxima's stijlmomenten in 2020

Het nieuwe jaar mag dan al een paar maanden oud zijn, we hebben koningin Máxima nog maar een paar keer gezien. Zo verscheen de koningin begin dit jaar in twee stijlvolle looks tijdens de tweedaagse nieuwjaarsreceptie in Amsterdam, en zagen we haar een maand later nog in een kastanjebruine midi-jurk van Natan met bijzondere hoed. Het staatsbezoek aan Indonesië duurt nog tot en met vrijdag, dus de komende dagen kunnen we genoeg nieuwe looks van onze koningin verwachten.

Bekijk de meest stijlvolle momenten van koningin Máxima

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima