Keira Knightley is een moderne Audrey Hepburn in Chanel Couture

En zonder twijfel de belichaming van 'dromerig'.

Actrice Keira Knightley bij de premiere van de film Misbehaviour in Chanel Couture
Gareth Cattermole

Zeg je Chanel, dan zeg je al snel Keira Knightley, één van de bekendste gezichten van het Franse modehuis. Voor de première van haar nieuwste film verscheen de actrice dan ook in een dromerige kanten jurk, afkomstig van de couturecollectie.

Keira Knightley en Chanel

Het gaat om de film Misbehaviour, waarvoor de cast op maandagavond aanwezig was in Londen. Keira Knightley zou haarzelf niet zijn als ze níet voor Chanel zou kiezen op zo'n avond – als we het over befaamde (mode)duo's hebben, vormen zij en het modehuis er absoluut eentje. Ze droeg een wit exemplaar dat deed denken aan de jaren '60 film My Fair Lady, waarin Audrey Hepburn een hoofdrol vertolkt. De kanten jurk, die afkomstig is uit de Lente/Zomer 2020 Couture Collectie, is hoe dan ook de perfecte aanvulling op al die andere Chanel-jurken die haar garderobe sieren.

Audrey Hepburn in de film 'My Fair Lady' met witte kanten jurk
Audrey Hepburn in My Fair Lady
CBS Photo Archive

Bekijk hier de Chanel Couture Lente 2020 show

Couture Lente 2020

Knightley combineerde de creatie – die een ruffle cape met hoge hals heeft – met glinsterende hakken van Roger Vivier. Haar zilveren sieraden waren dan wél weer van Chanel: zo droeg ze haar befaamde 'Plume De Chanel' oorbellen en 'Plume de Chanel' en 'Jardin de Camélia' ringen. De accessoires zijn mooi in lijn met haar satijnen riem, die net zo bezaaid is met diamanten. Wie toevallig een feestje in een Parijse tuin heeft (of gewoonweg, een bruiloft) wil er wel ongeveer zo uit zien. Vraag maar aan Gigi Hadid, die tijdens de Franse modeweek ook in de Couture Lente 2020 collectie verscheen: in haar geval in een geborduurde, witte jas.

Keira Knightley bij de premiere van de film Misbehaviour in Chanel Couture
Dave J Hogan

Beautylook

Voor het complete Audrey Hepburn-gevoel droeg Keira haar kapsel opgestoken, met een donkere smokey-eye, subtiele roze blush en matte lipstick (met dank aan haar makeup-artiest Lisa Eldridge, overigens). Knightley staat – naast haar fantastische acteerkunsten – bekend om haar liefde voor Chanel. Zo dook ze eerder het archief van het modehuis in voor een fenomenale avondjurk, en koos ze voor een bezoek aan Buckingham Palace voor het iconische tweedelige tweedpak.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl