Koningin Máxima verschijnt in polkadot look à la 'Pretty Woman' tijdens staatsbezoek aan Indonesië

En even later koos de koningin ook nog voor een gebloemde, linnen jurk, om haar scala aan geprinte looks compleet te maken.

Dutch King Willem-Alexander and Queen Maxima Visit Indonesia
Getty Images

Het koninklijke staatsbezoek in Indonesië gaat in volle vaart door, waarvoor koningin Máxima in de ene na de andere stijlvolle look verschijnt. Zo koos ze op dag twee en drie voor een gestipte én gebloemde jurk, allebei afkomstig van het Australische label Zimmerman. Rewearing is voor de koningin duidelijk ook een belangrijk thema (daar kan Kate Middleton over meepraten), want allebei de ontwerpen heeft ze al eerder gedragen.

Begin staatsbezoek

Het staatsbezoek zal in totaal drie dagen duren, en wordt gekenmerkt door meerdere officiële activiteiten. Zo begon het bezoek met een historisch moment – Willem-Alexander maakte zijn excuses voor de geweldontsporingen tijdens het koloniale verleden –, en bekeken ze het werk van jonge Indonesische fotografen. Op de tweede dag vloog het paar naar Yogyakarta, waar Máxima in de ochtend in een fleurige look van modehuis Natan verscheen. Later op de dag koos ze wederom voor print voor een bezoek aan het tempelcomplex van Prambanan.

De beste looks van Máxima:

Stippenjurk met ballonmouwen

Zo droeg de koningin ditmaal geen bloemen, maar stippen. De jurk met polkadots doet denken aan Julia Roberts in Pretty Woman, en is afkomstig van modelabel Zimmerman. Het bruine model met een midi-lengte heeft elegante ballonmouwen en wordt getailleerd door een bijpassende riem. Bij haar ronde halslijn is een brioche te spotten, die perfect kleurt bij haar suède hakken in camelkleur. Máxima droeg dit ontwerp eerder in New York, waar ze in september 2019 aanwezig was bij de 74e vergadering van de Verenigde Naties.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Julia Roberts in de film Pretty Women, in stippenjurk
Julia Roberts in Pretty Woman
Pretty Woman

Bloemenprint van Zimmerman

Op dag drie heeft het koninklijk paar een bezoek gebracht aan het Tobameer, door president Widodo aangewezen als nieuwe locatie voor duurzaam toerisme. Ook op de laatste dag kiest Máxima voor een bekend ontwerp, wederom afkomstig van Zimmermann. De rode, linnen jurk heeft een bloemenprint en opvallende mouwen. Ze droeg het item eerder naar een staatsbezoek in India, maar combineerde het toen niet met een opengewerkte turban (die ze in 2014 tevens eerder droeg tijdens Koningsdag).

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Staatsbezoek Indonesië

Het staatsbezoek dat deze week plaatsvindt is het eerste officiële bezoek van de Nederlandse koning en koningin aan Indonesië. Het doel van deze reis is om de relatie tussen beide landen te versterken, zo stelt het Koninklijk Huis in een statement: 'Het staatsbezoek is een bevestiging van de brede en hechte relatie tussen beide landen en staat in het teken van toekomstige samenwerking. Er wordt onder meer aandacht besteed aan economie, natuurbehoud, cultuur en wetenschap en de vele banden die, onder meer op basis van het gedeelde verleden, bestaan tussen Indonesiërs en Nederlanders.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl