Waarom Kate Middleton haar verlovingsring niet draagt als ze thuis aan het werk is

Op een nieuw beeld is de hertogin van Cambridge te zien zónder het befaamde exemplaar, dat ooit aan Lady Di toebehoorde.

Kate Middleton met haar verlovingsring bij de Irish Guards Medal Parade
Chris Jackson

Dit artikel volgt de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Kate Middleton werkt op het moment – net als, nou ja, praktisch iedereen – vanuit huis, samen met haar echtgenoot William. De hertogin van Cambridge deelt haar antwoord op alle Working from Home-posts in een Instagrambericht, waarop ze telefonerend te zien is. Wat opvalt aan die foto: het ontbreken van haar iconische saffieren verlovingsring, die ze normaliter altijd om haar vinger heeft.

Bellen in powerpak

Op het beeld, dat afgelopen zondag werd gepost op de Instagrampagina van Kensington Palace, zien we Kate in een koraalkleurig pak van Marks & Spencer. Ze hangt aan de lijn met Catherine Roche, de CEO van Place2Be, een organisatie die zich focust op het verbeteren van de gezondheid van kinderen. 'Zelfisolatie en social distancing kan een grote impact hebben op onze mentale gezondheid,' schrijft ze in het bijschrift. 'De afgelopen weken hebben de Hertog en Hertogin van Cambridge nauw contact gehad met relevante organisaties, om zo de voornaamste uitdagingen van het moment in kaart te brengen.'

Zien: de beste stijlmomenten van Kate Middleton

Kate's verlovingsring

Tijdens het gesprek draagt Kate nog wel haar gouden trouwring, maar haar bekende saffieren verlovingsring (die ooit toebehoorde aan Prinses Diana) is overduidelijk afwezig. Dat heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met de mate waarin ze nu haar handen moet wassen, om zo het coronavirus beter te bestrijden. Beschadigingen van sieraden liggen zo snel(ler) op de loer, en dat is, zeker bij een ring die van zó'n grote sentimentele waarde is, wel heel erg zonde.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De wijlen prinses Diana met haar verlovingsring, die nu aan Kate Middleton toebehoort 
Prinses Diana met de ring
Tim Graham

Britse koningshuis en coronavirus

Kate heeft haar verlovingsring vaker thuis gelaten voor gezondheidsredenen. Zo droeg ze het exemplaar dit jaar eerder niet naar een bezoek aan het Evelina Kinderziekenhuis in Londen, op speciaal verzoek van de organisatie. Naar verluidt gaat het op het moment goed met de Cambridges. Hun opa, prins Charles, is wel positief getest op het coronavirus. Hij is het eerste lid van de Britse koninklijke familie die besmet is. Kate Middleton zou inmiddels met haar gezin in 'zelf-quarantaine' zitten in hun landhuis Anmer Hall, in het plaatsje Norfolk.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton