Koningsdag 2020: koningin Máxima en de prinsessen stelen de show in kleurrijke lentelooks

Hoewel het gezin de feestdag thuis in quarantaine viert, ging het er toch feestelijk aan toe.

prinses amalia, prinses alexia, koningin máxima en prinses ariane vieren thuis koningsdag
Patrick van KatwijkGetty Images

Het was de meest unieke Koningsdag in jaren, daarover kunnen we het met zijn allen wel eens zijn. Heel Nederland vierde de nationale feestdag thuis in quarantaine, wat eveneens gold voor de koninklijke familie. Dat weerhield koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters – prinsessen Amalia, Alexia en Ariane – echter niet om de feestelijkheden thuis in hun woning Huis ten Bosch door te zetten.

koninklijk familie viert koningsdag thuis
Patrick van KatwijkGetty Images

Koningsdag 2020

De koninklijke familie zou dit jaar naar Maastricht afreizen om de nationale feestdag te vieren, maar wegens de maatregelen rondom het coronavirus werd daar al gauw een streep door gezet. Heel Nederland werd genoodzaakt om Koningsdag op 27 april thuis te vieren – voor iedereen de eerste keer. Hoewel de geplande festiviteiten niet door konden gaan, besloten de Nederlandse royals een compleet andere draai te geven aan de feestdag vanuit huis. In de ochtend gaf de koning een korte toespraak die live uitgezonden werd, waarna het Wilhelmus gezongen werd en een middag vol online activiteiten kon beginnen. Om 16:00 uur werd de dag afgesloten met een nationale toost.

De liefste momenten van prinses Amalia, Alexia en Ariane

Koningin Máxima in gebloemde jumpsuit

Voor de speciale dag zag het complete gezin er feestelijk uit. Koning Willem-Alexander koos voor een blauw pak zonder stropdas, maar het was vooral zijn vrouw koningin Máxima die wederom de show stal in een fleurige lentelook. Máxima koos voor een gebloemde jumpsuit met wijde pijpen van het Londense modelabel Seren, die ze combineerde met een riem van haar favoriete modehuis Natan en rode hakken van Miu Miu.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Amalia, Alexia en Ariane

De koningin was niet de enige die volop straalde. Ook alle drie de prinsesjes kozen voor een zomerse look. Zo zagen we kroonprinses Amalia in een gele off-shoulder midi-jurk van kant, een ontwerp van modelabel Lisa Marie Fernandez. Aan haar voeten droeg ze bijpassende gele wedges die afkomstig zijn van Asos. Ook droeg Amalia bijzondere sieraden: een paar hartvormige oorhangers van het Amsterdamse label SeeMe, dat zich inzet voor getroffenen van huiselijk geweld. De oorbellen – die online te koop zijn voor 115 euro – zijn gemaakt door slachtoffers.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Terwijl Amalia de zon in huis haalde in haar knalgele jurk, koos haar zus prinses Alexia voor een klassieke look (waarin ze wederom haar imposante posing skills toonde). Zo droeg de jonge prinses een witte overhemdjurk met een brede, zwarte ceintuur; een look die ze afmaakte met zwarte sandalen.

Gerecyclede look

De jongste van de drie, prinses Ariane, droeg een lichtblauwe kanten jurk van Zara, gecombineerd met een paar beige espadrilles. Voor kenners valt op dat de jurk eerder een verschijning maakte. Zo recyclede Ariane het ontwerp uit de koninklijke kledingkast van Amalia, die het ontwerp eerder droeg tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie in 2016. Daar poseerde Amalia gehuld in de blauwe jurk samen met haar zussen, hoewel met krukken omdat ze eerder haar enkel had verstuikt.

de nederlandse prinsessen tijdens de zomershoot in 2016
Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima