Koningin Máxima verschijnt in felgele look op de fiets tijdens bezoek aan Kunstmuseum Den Haag

De koningin kiest voor een opvallende lentelook tijdens een zomerse fietstocht naar een werkbezoek in eigen stad.

koningin máxima in een gele look in 2019
Getty Images

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben de afgelopen periode hun werkzaamheden wegens de coronacrisis vooral online voortgezet en maakten af en toe een uitzondering voor een fysiek bezoek. Nu de maatregelen langzaam versoepelen, besloot Máxima een werkbezoek te brengen in haar eigen stad Den Haag met een vervoersmiddel dat de koningin niet vaak in het openbaar gebruikt: de fiets. Máxima verscheen in een knalgele lentelook terwijl ze al fietsend onderweg was naar het Kunstmuseum in de stad, dat op 1 juni haar deuren weer opende.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Máxima op de fiets naar Kunstmuseum Den Haag

Door de coronamaatregelen hebben veel winkels, horecagelegenheden en musea hun deuren voor ruim elf weken moeten sluiten. De eerder aangekondigde versoepeling van deze maatregelen zorgde ervoor dat vanaf 1 juni onder meer horeca en musea hun deuren weer mochten openen – mét handhaving van anderhalve meter afstand en een beperkt aantal bezoekers. Koningin Máxima besloot daarom om het lokale Kunstmuseum in haar woonstad Den Haag te bezoeken, en wel op de fiets vanuit Huis ten Bosch. Bezoekers worden opgeroepen om vooral in eigen stad eropuit te gaan, waardoor ook Máxima in haar eigen stad bleef.

Ook zien: de beste looks van Máxima door de jaren heen

Het is niet vaak dat de koningin voor de fiets kiest tijdens een officieel werkbezoek. In de stralende zon droeg Máxima een felgeel en tevens praktisch broekpak naar haar werkbezoek, inclusief zonnebril en draadloze AirPods. Eenmaal aangekomen in het museum sprak ze met medewerkers over zaken als het gelimiteerd toelaten van bezoekers en het aanbrengen van vaste looproutes. Bovendien kreeg de koningin een rondleiding door de tentoonstellingen Koninklijk Blauw – Het mooiste Delfts aardewerk van Willem en Mary en Breitner vs Israels - Vrienden en rivalen.

Gele Max Mara-look

Máxima's opvallende look is afkomstig van het Italiaanse modehuis Max Mara. De koningin combineerde haar gele blouse en pantalon met schoenen van het Italiaanse label Giuseppe Zanotti: een paar ballerina's die zijn gemaakt van faux slangenleer en afgewerkt met een goudkleurig detail. Daarbij droeg Máxima een clutch van imitatie-slangenleer en een Cartier Santos horloge, zo weet Modekoninginmaxima.nl. Tot slot koos de koningin bij haar felgele look voor opvallende oorbellen met gele kralen.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima