Koningin Máxima draagt Nederlands label Zazi tijdens bezoek aan Het Nationale Theater in Den Haag

De koningin schittert in een bijzonder ontwerp met een verhaal.

koningin máxima tijdens een staatsdiner van de vn
Getty Images

Op maandag 1 juni opende onder meer musea en theaters na weken gesloten te zijn geweest voor het eerst weer hun deuren. Koningin Máxima besloot gelijk een bezoek te brengen aan het lokale Kunstmuseum in Den Haag, waarna ze woensdag 3 juni een verschijning maakte tijdens de heropening van Het Nationale Theater in haar thuisstad. Voor de feestelijke gelegenheid koos Máxima voor een bijzondere jurk van Nederlands label Zazi, een modehuis met een bijzonder verhaal.

Willem-Alexander en Máxima bij heropening theater

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagavond gezamenlijk nieuwe voorstellingen bezocht tijdens de heropening van Het Nationale Theater in Theater aan het Spui. 'Het paar wilde laten zien dat ze de theatermedewerkers steunen,' zo stelt de NOS. 'We willen laten zien dat deze sector die het zo zwaar heeft weer aan de slag kan,' aldus de koning.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het koningspaar woonde de try-outs bij van twee verschillende voorstellingen, die binnenkort door Het Nationale Theater in heel Nederland zullen worden uitgevoerd. Tijdens hun ontmoeting in het theater spraken Willem-Alexander en Máxima met het theatergezelschap tevens over de uitdagingen die de cultuursector heeft ondervonden ten tijden van de coronacrisis.

Het artikel gaat verder onder de video.

Zien: de beste looks van Koningin Máxima

Máxima in Zazi

De koningin koos tijdens de feestelijke avond voor een bijzonder ontwerp, afkomstig van een Nederlandse ontwerpster. Máxima verscheen in een zwarte, vloerlange jurk van Zazi, een label dat in 2017 werd opgericht door Jeanne Zizi Margot de Kroon. Haar jassen en jurken, allen gemaakt van vintagestoffen en geupcyclede materialen, bieden naast een bijzondere look tevens een beter leven aan vrouwen in India en Afghanistan. In een bericht op Instagram stelt de oorspronkelijk uit Den Haag afkomstige De Kroon hoe bijzonder dit moment voor haar is: 'Koningin Máxima uit Nederland droeg een jurk gemaakt door Leela uit Bhikamkor van Zazi Vintage. De cirkel is rond.'

Zazi

De Kroon werkt voor haar label samen met ambachtslieden in onder meer Oezbekistan, Tadzjikistan en India, waarbij elk ontwerp op een bepaalde manier iets terugdoet voor de vrouwen in de desbetreffende landen. Er wordt niet ontworpen op basis van trends, maar afhankelijk van hoeveel inkomens er kunnen worden gecreëerd met een collectie door gebruik te maken van zo min mogelijk nieuwe materialen.

máxima's jurk van zazi vintage
Máxima’s jurk van Zazi
Zazi Vintage

Máxima's ontwerp betreft de zogeheten Lakai-jurk en is handgemaakt door vrouwen uit de Lakai-stam met honderd procent geupcyclede Khadi-stof. Dit is een traditionele Indiase stof die volledig natuurlijk is en uitsluitend doormiddel van handwerk kan worden gecreëerd. Hierdoor is het ontwerp, dat overigens beschikbaar is op de webshop van Zazi, altijd volledig uniek. Máxima maakte haar bijzondere look af met hakken van Italiaans schoenlabel Gianvito Rossi.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima