Waarom de platform slipper de ultieme zomerschoen is om langzaam mee uit zelf-isolatie te stappen

Een stijlvolle schoen voor de transitieperiode tussen thuis blijven en naar buiten gaan.

street style look met de platform slipper tijdens paris fashion week
Christian VierigGetty Images

Elke zomer zijn er verschillende nieuwe schoenstijlen die het straatbeeld bepalen, van de hiking-sandalen tot de square-toe strappy sandals. Deze zomer is de grootste schoentrend volledig passend bij de periode waarin we ons nu bevinden; een moment waarop de eerste versoepelingen van maatregelen plaatsvinden na een lange tijd van zelfisolatie. Enter; de platform slipper. De schoen - waar stijl en comfort volledig hand in hand gaan - blijkt het ultieme ontwerp te zijn voor de transitiefase van het vele thuis zitten naar het langzaam toetreden tot de buitenwereld deze zomer.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De chunky zool-trend

Door de huidige coronacrisis zijn we met z'n allen collectief voor een lange tijd genoodzaakt geweest om thuis te blijven. En nog steeds werken nog velen vanuit huis. Stijlvol loungewear werd het nieuwe normaal en comfort-dressing lag ten grondslag aan het creëren van zowat elke working-from-home-look. De trend ontwikkelde zich niet enkel in binnen kleding - ook wat schoenontwerpen betreft ging comfort vaak voor en werden hakken vervangen door comfortabele alternatieven.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een van de grootste schoentrends die zich het afgelopen jaar heeft ontwikkeld en volledig passend is bij de huidige situatie is de chunky zool. Zo maakte de platform sneaker een terugkeer zoals te zien bij onder meer Stella McCartney en Prada, en konden we menig modeliefhebber spotten in chunky boots met als grote favoriet de ontwerpen van modehuizen als Bottega Veneta en The Row. De grootste gemene deler in deze populaire schoenontwerpen: dikke plateauzolen die ons voor even terug brengen naar de jaren '90, hoewel met een moderne upgrade.

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: de making-of van een Dior-pump


De platform slipper

De platformzool transformeert zich nu in een nieuwe schoentrend; de platform slippers. Velen van ons zullen bij het horen van deze term terugdenken aan de populaire schoen uit de late jaren negentig, vaak gepresenteerd in felle kleuren en gecreëerd van rubberschuim. De platform slippers anno 2020 zijn echter moderner dan dat, en worden juist gekenmerkt door een minimalistische look. De nieuwe teenslippers zijn een hybride van twee recente trends: de robuuste chunky boots en de massaal geliefde kit-flop trend die vorige zomer een opmars maakte. Het beste van twee werelden lijkt ons zo.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Mary-Kate en Ashley Olsen van The Row hebben hun liefde voor slippers vertaald naar een stijlvol ontwerp dat momenteel favoriet lijkt bij elke streetstyle-ster. Met hun zogeheten Ginza-ontwerp lijken ze de oorsprong te hebben gecreëerd voor de platform slipper-trend. Door hun chique maar zeker ook comfortabele feel, zijn deze platform flip-flops de perfecte keuze voor een zomer in gedeeltelijke zelfisolatie, om zo de zon vol comfort en stijl tegemoet te gaan. Ook al is de nieuwe schoen een gevolg van een trendontwikkeling, de teenslipper blijft jaar na jaar een grote zomerfavoriet wat ervoor zorgt dat ook deze ontwerpen een investering waard zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl