Koningin Máxima geeft haar eigen draai aan de gebreide cardigan-trend tijdens werkbezoek

Summer chic is wel aan onze koningin besteed.

koningin máxima draagt natan tijdens werkbezoek in schagen
ANP / Remko de Waal

Waar koningin Máxima de afgelopen maanden voornamelijk vanuit huis werkte, zien we haar weer regelmatig in het openbaar. Zo bracht de koningin op donderdag 2 juli een bezoek aan de geestelijke gezondheidszorginstelling Noord-Holland-Noord (GGZ NHN) in Schagen, om daar onder meer in gesprek te gaan over de zorg. Dat deed Máxima in een zomerse look van haar favoriete ontwerper, Edouard Vermeulen van het Belgische modehuis Natan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Koningin Máxima kiest voor summer chic

In Schagen maakte Máxima haar opwachting in een zomerse jurk van Natan: een blauw-wit gestreept ontwerp met plooidetails op de rok. De koningin droeg haar jurk in combinatie met donkerblauwe suède hakken, een navy clutch met gouden details en een wit gebreid vestje, dat ze casual over haar schouders droeg.

queen maxima visits the mental healthcare institution ggz nhn in schagen, 2 july 2020 photo patrick van katwijk
ANP / Patrick van Katwijk

Daarmee heeft Máxima niet alleen de perfecte oplossing gevonden om er summer chic uit te zien tijdens koelere dagen, maar laat ze ook zien dat ze on top of de huidige trends is. Zo is het gebreide vestje een populair item voor deze zomer, met name als deze gedragen wordt volgens de sexy cardigan-trend. Modelabels als Jacquemus en het New Yorkse Khaite namen het gebreide vest op in hun collecties, met modellen als Bella Hadid en Kaia Gerber als hun grootste fans.

Het artikel gaat verder onder de video.

Bekijk hier de beste looks van Máxima op een rij

Vorige week zagen we de koningin ook al in een zomerse look. Zo droeg Máxima een feloranje mouwloze jurk van Natan – waarin we de koningin maar liefst zeven keer (!) eerder hebben gezien – tijdens haar werkbezoek aan een technologisch bedrijf in Apeldoorn. Ze combineerde het kleurrijke ontwerp met bruine suède sandalen, een leren clutch en matchende sieraden.

koningin maxima in apeldoorn
Máxima tijdens haar werkbezoek in Apeldoorn.
SOPA ImagesGetty Images

In gesprek over de zorg

Máxima's bezoek aan de GGZ in Schagen – die behandeling en begeleiding biedt aan mensen van alle leeftijden met psychische problemen – stond in het teken van een aantal specialisaties die de geestelijke gezondheidszorginstelling heeft doorgevoerd. De koningin sprak met betrokken behandelaars, ervaringsdeskundigen en bestuurders over 'het behandelen van mensen in hun eigen omgeving (ambulantisering), de inzet op herstel en eigen regie en het verlenen van digitale zorg en preventie,' aldus het Koninklijk Huis op Instagram. Het bezoek verliep uiteraard volgens de geldende coronamaatregelen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shop Vogue's favoriete accessoires

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima