Sevdaliza belichaamt de kracht van kwetsbaarheid in power suit van Ninamounah

Ter ere van haar nieuwe album Shabrang gaf Sevdaliza een indrukwekkend live performance – gekleed in Ninamounah.

sevdaliza in ninamounah gefotografeerd door rein kooyman
Rein Kooyman

Als er een artiest van dit moment genoemd mag worden die de kracht van kwetsbaarheid belichaamt, is het Sevdaliza. De Rotterdamse artiest bracht deze week haar tweede album uit, getiteld Shabrang. De release daarvan vierde ze met de indrukwekkende live show Colors of the Night in de Koninklijk Schouwburg in Den Haag, die fans wereldwijd konden bijwonen via een livestream.

Het was aan Amsterdams modelabel Ninamounah om haar daarvoor te kleden – wat resulteerde in een power suit dat de energie van Sevdaliza perfect personificeert.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Sevdaliza in power suit van Ninamounah

Een nieuw album uitbrengen tijdens een pandemie vergt natuurlijk wat creativiteit van een artiest. De release van Shabrang stond eigenlijk gepland voor de dag voor haar mini world tour begon op 1 mei – totdat Covid-19 de wereld even stil zette. Om het uitbrengen van haar nieuwe plaat toch eer aan te doen, werd een bijzondere live show georganiseerd die wereldwijd te streamen was. Ze werkte daarvoor samen met haar vaste stylist Imru Asha, die modelabel Ninamounah had ingeschakeld om een van de looks voor de show te ontwerpen.

Het artikel gaat verder onder deze video.

Zien: Jill Kortleve neemt je behind-the-scenes bij haar cover shoot

Powervrouw

De inspiratie voor het grijze pak haalde Ninamounah uit een eerder ontwerp van henzelf, een oversized jas uit de Herfst/Winter 2020 collectie. De extreme schoudervullingen van het pak zorgen voor een krachtig silhouette dat Sevdaliza 'als de sterkste versie van zichzelf' laat zien, aldus het modelabel. 'Sevdaliza concentreerde zich echt op haar kwetsbaarheid en de ontberingen die ze heeft ervaren om 'Sevdaliza' te worden op dit album, dus we wilden die kracht van haar als artiest benadrukken', vertelde Ninamounah, bestaande uit ontwerper Ninamounah Langestraat en brand director Robin Burggraaf, aan Paper.

sevdaliza in ninamounah gefotografeerd door nikola lamburov
Nikola Lamburov
sevdaliza in ninamounah gefotografeerd door nikola lamburov
Nikola Lamburov

Duurzaam design

Ninamounah benadrukt met iedere collectie hoe de mode-industrie haar impact op het milieu kan reduceren door anders te werk te gaan – en het custommade pak voor Sevdaliza is daar geen uitzondering op. Het is gemaakt van deadstock virgin wol, wat normaliter op de afvalhoop zou zijn beland. Die duurzame geest vertaalde zich ook door naar de rest van Sevdaliza's look: stylist Imru Asha maakte de outfit compleet met een paar hakken van het Amsterdamse modelabel, te herkennen aan de kenmerkende vierkante neuzen. Deze zijn volledig gemaakt van upcycled vintage leer.

Het gloednieuwe album van Sevdaliza getiteld Shabrang is nu te streamen via Spotify.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl