Deze Instagramfoto's geven een intiem kijkje in Prinses Diana's zomergarderobe

En óf Lady Di de koningin der opvallende badpakken was.

Al voor er überhaupt een hashtag als #momgoals bestond was daar wijlen prinses Diana, die zomer na zomer gefotografeerd werd op een strand, boot of polowedstrijd. Ook Giancarlo Giammetti, co-oprichter van modehuis Valentino, houdt die herinnering aan Lady Di graag in leven: op zijn Instagrampagina deelt hij een aantal tropische foto's van Diana, waaruit blijkt dat ze haar tijd al ver vooruit was qua zomerstijl.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Diana en Giancarlo

Het gaat om beelden van een zomervakantie op een privéjacht, waar Diana destijds – als goede vriendin van Giammetti – te gast was. Op de beelden zijn de twee vrienden te zien met prins Kyril van Preslav. Diana draagt een paarse oversized blouse (die we hedendaagse modellen als Bella Hadid overigens ook zó zien dragen) en een felgekleurd bikinbroekje, helemaal in lijn met de kleurrijke en speelse zomerstijl waar ze zo bekend om staat. Om het geheel zeilboot-proof te maken combineert ze de items met gouden oorringen en grote, vierkante bril.

Zomergarderobe Lady Di

Alle vakantielooks van Lady Di zijn er om extra goed te bestuderen, omdat ze – vaak ver weg van de Britse pers – zich een stuk minder formeel kon kleden. Dat resulteerde niet alleen in badpakken met cheetah-print, maar ook in oversized t-shirts van de lokale souvenirwinkel. Hoewel garderobe voor formele events ook behoorlijk eclectisch was, laat dit nóg meer van de 'echte' Diana zien.

prinses diana in frankrijk
Anwar Hussein / Getty Images
prinses diana in een jurk met luipaardprint
Tim Graham / Getty Images

90's boottrip

Giammetti deelde eerder al foto's van de 90's boottrip met Prins Kyril en zijn vrouw Rosario Saxe-Coburg, maar liet prinses Diana eerder nog uit beeld. Nu post hij niet alleen een foto op zijn boot, maar ook een ander beeld waarop hij en Diana samen staan te praten (én lachen) op een evenement. Diana draagt een rokpak in blauw en wit, en heeft het duidelijk erg naar haar zin met Giammetti. Je bekijkt de foto's hieronder.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana