Neem een kijkje in de handtas van Koningin Elizabeth

Laat je inspireren door de koningin en draag voortaan ook binnenshuis je handtas.

Net als menig Netflix-kijker zit ik nu ook The Crown te bingen. In het langverwachte vierde seizoen speelt Emma Corrin de jongere versie van Diana Spencer en daar horen natuurlijk de prachtige 80's outfits bij. Ik kon net als de rest van de wereld Diana’s aantrekkingskracht niet weerstaan. Toch wekte dit seizoen de stijl van een ander koninklijk familielid mijn interesse. Waar ze ook is, van een chique gelegenheid tot een dagje thuis in Buckingham Palace, de koningin (Olivia Colman) heeft altijd een handtas bij zich.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Thuiswerk veteranen

Ik snap niet hoe dit niet eerder mijn interesse heeft gewekt. De koningin loopt namelijk al jaren rond met haar handtassen en dit zagen we ook gewoon in de vorige seizoenen van The Crown. Tijdens het bingen realiseerde ik me ook dat de koninklijke familie in zekere zin al jaren ervaring heeft met thuisquarantaines. De Windsors doen namelijk bijna alles binnenshuis, van spelletjesavonden tot vergaderingen en zelfs at-home bruiloften.

Tuurlijk is hun onderkomen net een beetje groter dan het gemiddelde appartementje, maar het is toch ook hun thuis. Toen ik de koningin dus door de gangen van haar paleis zag lopen met haar handtas, bleef één vraag steeds bij mij terugkomen. Zou ik thuis ook een handtas moeten dragen?

At-home handtas

Ik hou van accessoires. Als Vogue's directeur accessoires is het zelfs m'n baan. Waarom zou een handtas alleen maar buitenshuis nuttig zijn? Ik zou zeker ’s ochtends m’n tas mee kunnen nemen naar m’n yoga work-out in de gang en misschien komt hij ook in de keuken te pas. Maar als ik voortaan ga rondlopen met een at-home handtas, dan wil ik wel dat hij voorzien is van alle essentiële benodigdheden. Waar vul ik hem dus mee? Wie kan die vraag nu beter beantwoorden dan de koningin, iemand die al jaren binnenshuis gebruik maakt van deze accessoire.

Terwijl de meeste fans van The Crown na het nieuwe seizoen op zoek gaan naar documentaires over prinses Diana, zoek ik juist het internet af naar informatie over de handtas van de koningin. Hare Majesteit is een grote liefhebber van het merk Launer. The Crown toont waarheidsgetrouw de designs van het Britse label die het meest gedragen worden door koningin Elizabeth, de Traviata en de Bellini. Ook leuk om te weten: Margaret Thatcher was eveneens een grote fan van Launer tassen. Haar voorkeur ging alleen naar de Olympia-design.

Dit zit er in de handtas van koningin Elizabeth

Uit mijn onderzoek blijkt dat de koningin haar tas vooral gebruikt om aan te geven dat ze wil vertrekken. Sommige sites speculeren ook over de inhoud van de koninklijke handtas. Blijkbaar vult Hare Majesteit hem vaak met een poederdoos, een lippenstift, tissues, pepermuntjes, hondenkoekjes, haar leesbril, een dagboek en een vulpen. Alle artikelen waren het er ook over eens dat de koningin nergens aanwezig is zonder haar handtas.

Ik ga het daarom ook gewoon proberen. Waarom niet? Ik ben altijd al een liefhebber geweest van een tijdloze tas en het is bovendien een perfect excuus om m’n pareltjes weer uit de kast te halen. Ik koos uiteindelijk voor een witte Mini Tote met hagedissenprint van het merk Little Liffner.

Vogue test

Om eerlijk te zijn vind ik het toch vrij handig om m'n lippenbalsem en bril (net als de koningin) altijd bij de hand te hebben. Zo hoef ik niet elke keer weer halsoverkop m'n hele appartement af te zoeken als ik ze nodig heb. Ik heb m'n creditcard er ook in gedaan, omdat ik die constant vergeet in m'n broek- of jaszak. Ook zit er een haarelastiekje en een handcrème in. Ik kan ook niet wachten om m’n tas als een vertreksignaal te gebruiken, al is het maar tijdens een Zoom vergadering.

Alhoewel een tas ook bedoeld is als een functioneel hulpmiddel, is het ook een accessoire die je kan opvrolijken. Juist in deze tijden is het belangrijk om geluk te halen uit de kleine dingen. M’n handtas gaf me tijdens m’n thuiswerkdagen een gevoel van rust. Ik snap dan ook dat de koningin, een vrouw die continu in de gaten wordt gehouden, ook iets nodig heeft om aan vast te klampen.

Shop Vogue's Accessories

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van The Crown