Dit is de speciale boodschap die verborgen zit in de outfits van Kamala Harris en Jill Biden

Ontdek hoe de Vicepresident en First Lady een statement maken met hun stijlkeuzes.

Op de avond voor de inauguratie vond bij het National Mall in Washington DC een COVID-herdenkingsceremonie plaats. Aanstaande president Joe Biden, Dr. Jill Biden, aanstaande vicepresident Kamala Harris en haar echtgenoot Dough Emhoff waren hierbij aanwezig. De koppels stonden samen stil bij de meer dan 400 duizend Amerikaanse burgers die overleden aan COVID.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een periode van heling

Langs het kanaal van de Mall waren honderden lichtgevende rechthoeken geplaatst. 'Om te helen, moeten we herdenken. Toch is herdenken soms ook moeilijk,' zei Biden in z’n speech. 'Maar dat is nou eenmaal hoe we dingen verwerken. Het is belangrijk dat wij dat als één land doen. Laten we dus de duisternis verlichten en de mensen herdenken die we verloren zijn.' Zijn woorden werden gevolgd door een moment van stilte.

Historische inauguratie

Zo’n elegante vertoning hebben we in de afgelopen vier jaar niet meer in Washington gezien. De herdenking geeft ons al een voorproefje van de historische inauguratie die voor vandaag op de planning staat. Alhoewel het een sombere tijd is, zijn er ook reden voor hoop. Zo laten de outfits van Dr. Biden en Kamala Harris al zien dat de nieuwe regering het anders gaat aanpakken dan haar voorloper.

covid 19 memorial service held in washington on the eve of biden's inauguration
Chip SomodevillaGetty Images

De betekenis achter de outfitkeuzes

Dr. Biden koos voor een paarse jas met bijpassende jurk uit de herfstcollectie van Jonathan Cohen. Cohen is onderdeel van de nieuwe generatie Amerikaanse ontwerpers die zich inzet voor duurzaamheid en verantwoordelijke fashion. De keuze voor een paarse jas en paars mondkapje, die beiden zijn gemaakt uit oude materialen uit Cohen's studio, was geen toeval.

Paarse look

Paars is een van de Suffragette kleuren en het is ook de kleur die ontstaat wanneer je rood en blauw mengt. Biden's inauguratie speech vond plaats buiten het Capitool. Deze werd nog geen twee weken geleden bestormd door een geweldadige menigte die werden aangemoedigd door President Trump. De verwachting is dus dat Biden's eerste woorden als president draaiden om Amerikaanse samenhorigheid.

president elect joe biden speaks at the major joseph r "beau" biden iii national guard reserve center in wilmington, delaware
Chip SomodevillaGetty Images

Nieuwe kansen in de toekomst

De aanstaande vicepresident Harris droeg een camelkleurige jas van Kerby Jean-Raymond van Pyer Moss, een zwarte ontwerper die ook z’n missie verwerkt in z'n designs. Op de catwalk kaartte Jean-Raymond de vervaging van Afrikaans-Amerikaanse verhalen in popcultuur aan. Dit deed hij door middel van drie collecties getiteld American, Also. Een van de shows vond plaats in Weeksville, een van oudsher zwarte buurt in Brooklyn. In september verzamelde hij bovendien persoonlijke beschermingsmiddelen voor ziekenhuismedewerkers en gaf hij 41.000 euro aan kleine bedrijven die leden door de coronacrisis.

covid 19 memorial service held in washington on the eve of biden's inauguration
Chip SomodevillaGetty Images

'Vanavond is een kans om te rouwen en om te beginnen met de collectieve heling,’ zei Harris toen het haar beurt was om het podium te betreden. ‘Alhoewel we fysiek misschien gescheiden zijn, blijft de Amerikaanse samenleving mentaal verenigd. Mijn hoop en mijn wens voor de toekomst is dat we wijsheid aan deze periode overhouden. Hopelijk leren we de simpele momenten beter te waarderen, zien we nieuwe kansen en openen we onze harten voor onze medemens.’

De herdenking van 19 januari was de eerste stap in dat proces.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl