De beste looks van prinses Diana door de jaren heen

Diana Spencer heeft haar status als stijlicoon aan deze outfits te danken.

Van celebrities zoals Harry Styles en Hailey Bieber tot moderne royals zoals Kate Middleton en Meghan Markle, prinses Diana is nog altijd een inspiratiebron voor menig modeliefhebber. Zeker na het vierde seizoen van The Crown is de wereldwijde obsessie met Lady Di’s kledingkast weer helemaal aangewakkerd. Kortom, er is geen beter moment om het archief in te duiken en Diana’s beste looks op een rij te zetten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Prinses Diana schrijft fashion geschiedenis

Aan het begin van haar koninklijke carrière had de negentienjarige Diana nog maar weinig ervaring met mode. Toch leerde de prinses al snel hoe ze met haar kledingkeuzes beter contact kon leggen met de menigtes. Zo probeerde ze altijd warmte en positiviteit uit te stralen door vrolijke kleuren te verwerken in haar outfits. Ook droeg ze zelden handschoenen, omdat ze mensen graag een hand wilde geven. Diana was bovendien niet bang om haar formele outfits af te wisselen met casual sportieve looks. Hiermee herschreef de prinses de regels over koninklijke fashion en blies ze nieuw leven in het stoffige imago van de Windsors.

Stijlicoon prinses Diana

Natuurlijk staat de volledige stijlevolutie van de prinses van Wales op beeld. Zodra Diana namelijk een stap buiten het paleis zette stond een leger aan fotografen klaar om haar nieuwste look vast te leggen. Het resultaat? Hele beeldbanken vol Lady Di looks die onze fashion tot op de dag van vandaag beïnvloeden. Ook toe aan jouw dagelijkse dosis Diana? Bekijk dan de bovenstaande video voor de mooiste outfits van de prinses, van haar meest spraakmakende jurken tot de ultieme 'work from home'-inspiratie.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana