De meest iconische Chanel items aller tijden

Als hommage aan het overlijden van Karl Lagerfeld een overzicht van de meest iconische items uit de historie van zijn modehuis, Chanel.

White, Clothing, Fashion, Street fashion, Suit, Outerwear, Blazer, Dress, Formal wear, Fashion design,
Chanel

Gister werd bekend dat de iconische ontwerper Karl Lagerfeld op 85-jarige leeftijd is overleden. De Duitse ontwerper stond aan het roer van verschillende modehuizen, maar is vooral bekend van zijn werk voor het Franse modehuis Chanel. Sinds de jaren '80 maakte de ontwerper nieuwe ontwerpen of vernieuwde de al bestaande iconische items naar de hand van Chanel zelf die ze maakte vanaf het begin van haar modehuis dat ontstond in het begin van de twintigste eeuw. Van Coco Chanels Little Black Dress en Tweed pakjes, tot Karl Lagerfelds Boy Bag en het befaamde CC-logo. Dit zijn de meest iconische items van het meest iconische Franse modehuis.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Het CC-logo
chanel-logo
Chanel

Bedacht door Chanel zelf in 1925, is het CC-logo het meest herkenbare aan een Chanel item. Naast het feit dat deze letters de namen van de ontwerpster representeren, vindt het logo zijn oorsprong in een klooster in Aubazine, Frankrijk, waar Chanel als wees opgroeide. Het glas in lood van de kapel toonde verstrengelde figuren, waar ze de inspiratie voor de in elkaar verstrengelde C's vandaan zou hebben gehaald.

2 De Little Black Dress
Chanel-little-black-dress
Chanel

Dit is misschien wel een van de meest bekende ontwerpen naar de hand van Chanel. Voor de jaren '20 was het vrij ongebruikelijk om als vrouw zwarte kleding te dragen omdat het geassocieerd werd met rouw. In 1926 werd een ontwerp van Chanels Little Black Dress gepubliceerd door Vogue en werd het een instant hit dat nog steeds te vinden is in de garderobes van menig vrouw van vandaag.

3 De 2.55 tas
Chanel

Chanel ontwierp de 2.55 handtas in 1955, waar de naam van de tas van is afgeleid. Het was de eerste tas voor vrouwen waar een schouderriem aan vast zat voor een praktischer gebruik in tegenstelling tot de beperkingen van de clutch. Vrouwen werd met deze tas letterlijk vrijheid gegeven. In Karls ontwerp van de 2.55 werd de originele twist-lock-sluiting vervangen door het iconische CC-slot. Wederom een ware klassieker.

4 De Breton top
chanel-breton-top
Chanel

Een item dat Coco Chanel zelf veel droeg vóórdat ze een bekend ontwerpster werd. De top werd voor het eerst aan het publiek getoond in een van haar eerste collecties in 1917. Het werd een iconisch kledingstuk dat niet alleen Chanel representeert, maar de Franse stijl in het algemeen.

5 Het Tweed pakje
chanel-suit
Chanel

Tweed werd het materiaal waar het modehuis Chanel wereldwijd mee geassocieerd zou worden. Coco Chanel ontdekte het via de kleding van haar vriend die ze regelmatig droeg en besloot er zelf kleding mee te maken. De befaamde bouclé techniek die wordt gebruikt bij de jasjes, rokken en broeken maakt de items iconisch en herkenbaar Chanel.

6 De Two-toned pumps
two-tone-chanel-pumps
Designer-Vintage

In 1957 introduceerde Gabriëlle Chanel de two-tone slingback hakken. In die tijd droegen vrouwen enkel schoenen die volledig matche met hun outfit, waar deze hakken juist een mix van verschillende kleuren toonde en daarom zo revolutionair waren.

7 De Boy bag
Chanel-boy-bag
Chanel

Een van de bekendste tassen van Chanel is de boy tas, geïnspireerd op een van de weinige en grote liefde van Chanel, Boy Capel. Karl Lagerfeld ontwierp het model als een waar eerbetoon aan Chanels grote liefde. Het is een van de meest geliefde tassen van het modehuis en is dan ook een ware klassieker.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl