De meest extravagante jurken van het Met Gala ooit

Vogue dook in het archief en stelde een selectie samen van de meest extravagante jurken op de rode loper van het Met Gala.

"China: Through The Looking Glass" Costume Institute Benefit Gala - Arrivals
Mike CoppolaGetty Images

Het fashion event van het jaar, het Met Gala vindt plaats op maandag 6 mei in New York City, georganiseerd door Anna Wintour, editor-in-chief van de Amerikaanse Vogue. Wie de documentaire The First Monday in May heeft gezien, weet dat Wintour niet alleen de pagina's in de grote modebijbel bepaalt, maar ook de scepter zwaait bij het grootste mode-event van het jaar. Elk jaar wordt er een thema vastgesteld, het thema van dit jaar is "Camp: Notes on Fashion", een thema dat stylisten van de grootste spelers in de mode- en entertainmentindustrie weer nachten lang wakker zal houden. De genodigden doen massaal hun best om met de meest extravagante jurk op de rode loper te verschijnen. Herinner je je nog de latexjurk van Beyoncé, de goddelijke gele jurk van Rihanna tot de iconische doorschijnende verenjurk van Cher? Niets is te gek. We blikken terug op de meest extravagante jurken door de jaren heen.

2004 Costume Institute Gala "Dangerous Liaisons" - Arrivals
Dimitrios KambourisGetty Images
1 van 11
Amber Valletta in een Maggie Norris Couture korset en John Galliano-rok, 2004

De actrice heeft toegegeven dat deze Marie Antoinette-look één van haar meest gewaagde en een van haar moeilijkste looks ooit was. Ze droeg een korset en de rok was aan de zware kant.

Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala
Karwai TangGetty Images
2 van 11
Rihanna in Maison Margiela, 2018

John Galliano ontwierp deze jurk waarbij hij zich baseerde op zijn Dior Couture-collectie uit 2001. De volledige jurk is bedekt met studs. Ze koos ervoor om haar look af te maken met schoenen van Christian Louboutin.

Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala
George PimentelGetty Images
3 van 11
Frances McDormand in Valentino, 2018

De actrice is bijna volledig bedekt in de jurk. Zelfs haar gezicht is nauwelijks zichtbaar. Frances McDormand houdt normaal niet van veel poespas, maar het afgelopen jaar op het Met Gala heeft ze overduidelijke een uitzondering gemaakt.

Doorschijnende jurk Cher met gala 1974 
Ron GalellaGetty Images
4 van 11
Cher in Bob Mackie, 1974

"The naked dress" van Bob Mackie is by far de meest iconische jurk in deze lijst. De designer maakte een entree samen met de zangeres op de rode loper in 1974.

"China: Through The Looking Glass" Costume Institute Benefit Gala - Arrivals
Mike CoppolaGetty Images
5 van 11
Rihanna in Guo Pei, 2015

Het duurde maar liefst 50.000 uur om deze jurk te creëren, en of dat al niet genoeg was; Rihanna kon niet zonder hulp van haar assistenten de rode loper betreden omdat de sleep van de jurk zo lang en zwaar was.

Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala - Arrivals
Noam GalaiGetty Images
6 van 11
Zendaya in Versace, 2018

De jurk is geïnspireerd op de Franse verzetstrijdster Jeanne D'Arc en paste perfect in het thema van vorig jaar "Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination".

USA - Schiaparelli And Prada Costume Institute Benefit Red Carpet Arrivals In New York
© LANGetty Images
7 van 11
Marc Jacobs in Comme des Garcons, 2012

Marc Jacobs vertelde tijdens de livestream van het event: 'Het is maar een kanten jurk. Ik wilde gewoon geen smoking dragen en saai zijn.' Met zijn witte boxer vol in het zicht, was hij allesbehalve saai.

"China: Through The Looking Glass" Costume Institute Benefit Gala - Arrivals
Neilson BarnardGetty Images
8 van 11
Lady Gaga in Balenciaga, 2015

Na de wereldberoemde vleesjurk staan we bij Gaga niet meer versteld van haar kledingkeuzes. Deze Balenciaga-jurk brengt de term oversized tot een heel nieuw level, zoals alleen Gaga dat kan.

Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala
George PimentelGetty Images
9 van 11
Blake Lively in Versace, 2018

De hele jurk is custom made en duurde ruim 600 uur om hem te maken. De jurk was zo groot dat er een hele partybus nodig was om Blake op het event te krijgen.

"Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" Costume Institute Gala - Arrivals
Larry BusaccaGetty Images
10 van 11
Beyoncé in Atsuko Kudo, 2016

De gewaagde latexjurk van Beyoncé was niet makkelijk om aan te krijgen. Het lichaam moest eerst ingevet worden zodat ze in haar jurk kon glijden.

MET Costume Institute Gala Celebrating Chanel
Peter KramerGetty Images
11 van 11
Karolina Kurkova in Viktor & Rolf, 2005

Het voormalig Victoria Secret-model droeg een custom Viktor & Rolf statement jurk. Deze jurk behoort zeker tot de meest controversiële jurken van het Met Gala ooit.

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Stijl