In zeven stappen naar je perfecte capsule zomer-garderobe

Buy less, buy better. Maar hoe krijg je ruimte in je kast deze zomer zonder te denken dat je niets om aan te trekken hebt. Vogue to the rescue.

zomer garderobe capsule wardrobe 
Getty Images

Zie het maar eens te doen, je koffer pakken voor fashion week (of een stedentrip) met alleen maar handbagage en daar ook nog met gemak minstens zes verschillende outfits uit weten te toveren.

Sinds Vogue's Sarah Harris het presteerde, is het team van de Britse Vogue geobsedeerd door de capsule (vreselijk woord voor gestroomlijnd en compact) wardrobe. Want: in het geval van reizen nooit meer zeulen met pak ‘m beet 23 kilo en eindeloos wachten bij de bagageband. Maar ook in het dagelijkse leven is er veel te zeggen voor de minimalistische garderobe, want overzicht, nooit meer piekerend voor je kast staan, alles sparkt volop joy en het is ook nog beter voor de wereld. Immers, buy less, buy better.

Daarom een ode aan Sarah en haar collega's met zeven stappen die de weg inleiden naar de perfecte capsule wardrobe en, dare we say, een beter leven.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Investeer vooral in platte schoenen
zomer garderobe capsule wardrobe
Getty Images

Eerste stap naar de capsule wardrobe is zelfkennis. Geeft je gezondheid app op je telefoon vaak 10.000 stappen aan? Dan zijn platte schoenen waarschijnlijk een betere investering. Onze ervaring is dat je platte schoenen vaker draagt en dat ze in de meeste gevallen dus meer waar voor je geld zijn. Bovendien waren er nog nooit zoveel mooie opties als anno 2019. Van de hiking sandalen van Chanel tot ouderwetse Converse-gympen.

2 Mix je pakken
zomer capsule garderobe in 7 stappen
Jonathan Daniel Pryce

Eén pak is vele outfits erbij. Want natuurlijk kun je je nieuwe aanwinst heel mooi matchy matchy bij elkaar dragen, gemixt met andere pak-onderdelen in verschillende kleuren of silhouetten wordt het een stuk interessanter.

3 Nieuwe broek
zomer capsule garderobe in 7 stappen
Jonathan Daniel Pryce

Grote kans dat je al meer dan genoeg spijkerbroeken bezit. Enter deze nieuwe klassieker. Wales Bonner, Isabel Marant, Gucci en Nike x Martine Rose, allemaal maken ze de mooiste tracksuit pants. De trainingsbroek kan je op honderd manieren dragen van yogales naar brunch maar ook een stuk chiquer met hakken.

4 Tijdloos is niet onbetaalbaar
zomer garderobe capsule wardrobe
Getty Images

Birkenstock slippers, 100% katoen jeans van Levi's, of klassieke overhemden van Uniqlo U. Wandel op een willekeurige dag de Vogue-redactie binnen en zie het bewijs dat klassiek niet alleen heel duur hoeft te zijn.

5 Varieer in stoffen
Zomer capsule wardrobe in 7 stappen
Jonathan Daniel Pryce

Misschien staat de perfecte compacte garderobe niet veel gekke prints toe, maar saai is het allerminst. Want voeg een beetje zijde-satijn toe en wat leer of lakleer dat jaren mooi is en heads will turn.

6 Neutrals
zomer capsule garderobe in 7 stappen
Jonathan Daniel Pryce

Neem een voorbeeld aan Olivia Pope in Scandal en Alexandria Ocasio-Cortez tijdens the State of the Union en kies voor een jurk, jasje en broek in een lichte kleur beige of wit. Zachter dan zwart voor de zomer, staat bij alles goed en straalt een en al soevereine macht uit.

7 Inpakken
zomer capsule garderobe in 7 stappen
Jonathan Daniel Pryce

Naast je handbagage is een handtas waarin je je hele leven kwijt kunt ook geen overbodige luxe. Liefst een variant op de belt bag waarmee je beide handen vrij hebt. De banaan of croissant-tas draag je cross-body over je schouder en is te vinden bij Lemaire, the Row en Balenciaga.

8 Bermuda
zomer garderobe capsule wardrobe
Getty Images

Misschien wordt het fietsbroekje niets voor je deze zomer, maar voor wie het woord geen spontane weerzin opwekt wegens jeugdtrauma’s is de bermuda-short een goed alternatief.

De broek werd ooit vernoemd naar het Britse eiland Bermuda, waar werknemers van de bank tijdens de Tweede Wereldoorlog korte broeken aangemeten kregen wegens kledinggebrek. Deze zomer draag je ze casual of chic, met gympen of kitten heels, een hemdje of een blazer.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl