De mooiste inspiratiebeelden voor je volgende oorpiercing

Van celebrity piercers J. Colby Smith en Brian Keith Thompson tot het Amsterdamse Dare2Wear.

oorpiercing-inspiratie
Carlijn Jacobs, Vogue Nederland, mei 2017

Wat hebben Marte Mei, Imaan Hammam en Romy Boomsma gemeen? Het zijn stuk voor stuk prachtige vrouwen, maar ook hebben ze alledrie een heuse ear party gaande. En dan hebben we het natuurlijk over oorpiercings. Je oren volhangen is een heuse trend die in de laatste jaren flink in populariteit is gestegen. Ook celebrities en modellen doen er graag aan mee. Om hun oren te laten piercen brengen zij een bezoek aan de New Yorkse piercer J. Colby Smith, die onder meer de oren heeft "ontworpen" van model Erin Wasson, Zoë Kravitz en Emma Stone. Op zijn Instagram deelt hij zijn werk, en op de foto's zien we allerlei soorten oorpiercings voorbijkomen. Van tragus, helix en daith piercings tot complete ear parties. Ook de bekende Amerikaanse piercer Brian Keith Thompson en het Amsterdamse Dare2Wear hebben ware kunstwerken voor je in petto. Of je nu kiest voor een rijtje oorringen, of voor een enkele helix of tragus piercing, laat je inspireren door de mooiste voorbeelden.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Romy Boomsma met helix piercing

Een helix piercing wordt in de oorschelp gezet, vanaf de plek waar je oorlel stopt en je kraakbeen begint tot helemaal bovenin je oor. Een erg populaire piercing, mede door de "makkelijke" plek. Je kunt voor een enkele helix piercing gaan, of er juist voor kiezen je hele oorschelp te laten piercen.

2 Model Adwoa Aboah met helix piercings
3 Influencer Chiara Ferragni met tragus piercing

Naast de helix piercing is ook de tragus piercing heel bekend. Dit is een piercing door het stukje kraakbeen dat het dichtst bij je gezicht zit en waarachter zich de gehoorgang bevindt.

4 Actrice Lucy Hale met tragus piercing
5 Daith, helix en anti-helix piercing

De daith piercing wordt gezet op de plek waar je oorschelp begint. Aan de binnenkant van je oor dus, waar de boog van je oorschelp te vinden is. Daarnaast zien we hier de zogeheten anti-helix piercing, een sieraad die gezet wordt dichtbij de binnenste rand van je oor, net boven de tragus.

6 Nederlands model Imaan Hammam met conch piercing

De zogeheten conch piercing wordt in het oor gezet, of dat nu middenin de oorschelp is of centraal in het oor, zoals op dit voorbeeld van Dare2Wear.

8 Zoë Kravitz met tragus, helix en conch piercing
Dit bericht bekijken op Instagram

M E T

Een bericht gedeeld door Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) op

10 Rook en helix piercing

Dan hebben we nog de rook piercing. Deze piercing wordt in de plooi tussen de oorschelp en het binnenste deel van je oor gezet. Het kraakbeen is hier redelijk dik, waardoor dit een complexe piercing is om te zetten en daar dus aardig wat vakwerk bij komt kijken.

11 Ear cuffs

Voor iedereen die liever geen gaten door zijn of haar oren wil, heb je altijd nog de ear cuffs. Sieraden die je als het ware om je oor klemt, zodat het net lijkt alsof je jouw oor hebt laten doorboren. Fake it till you make it, zeggen ze dan.

12 Nederlands model Marte Mei met ear cuff
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl