Scandinavische modelabels die we overal zagen tijdens Copenhagen Fashion Week

De merken achter de befaamde Scandi-stijl.

scandinavische-merken-copenhagen-fashion-week
Christian VierigGetty Images

Tijdens Copenhagen Fashion Week tonen elk jaar de meest bekende en opkomende Scandinavische merken van het moment hun nieuwste collectie aan het publiek. Al snel werd de modeweek razend populair, door de labels die de typische en gewilde Scandi-style definiëren. Scandinavische vrouwen staan wereldwijd bekend om hun minimalistische look waar stijl en comfort hand in hand gaan met de toevoeging van een funky twist. De beste manier om hun stijl te incorporeren in je eigen garderobe? Neem inspiratie van de beste Scandinavische merken van het moment voor die klassieke stijl met een twist. Vogue selecteerde de leukste Scandinavische merken om te volgen, die overal te zien waren tijdens de Deense modeweek.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Acne Studios

Niet onbekend maar nog steeds een grote favoriet uit Scandinavië is Acne Studios. Het merk is afkomstig uit Stockholm en wordt geleid door ontwerper Jonny Johansson, met de meest gewilde cleane en oversized ontwerpen.

2 Ganni

Ganni is bekend onder een groot publiek en is ondertussen uitgegroeid tot een van de populairste Deense merken. Het is bovendien een favoriet label van menig streetstyle ster. Creative director Ditte Reffstrup runt samen met haar man Nicolaj het label, dat bekend staat om kleurrijke items die perfect passen bij de speelse Scandi stijl.

3 Résumé

Résumé werd in 2017 opgericht door zussen Anne Louise Faurholt and Emma Lohmann. Al snel zijn hun ontwerpen uitgegroeid tot grote favoriet onder de streetstyle sterren. De ready-to-wear items staan bekend om hun opvallende kleuren en vrouwelijke silhouetten die altijd on-trend zijn.

4 Rotate

Rotate is een merk gevestigd in Kopenhagen, opgericht door ontwerpers en stylisten Jeanette Friis Madsen en Thora Valdimars in 2018. Het merk staat vooral bekend om feestelijke mini-jurkjes met een stijlvolle en moderne twist. Dit zijn items waardoor je garderobe een extra sparkle en glans krijgt.

5 Baum und Pferdgarten

Baum und Pferdgarten werd in 1999 in Kopenhagen opgericht door Rikke Baumgarten en Helle Hestehave. Ze creëerden het label als een humoristisch samenspel tussen hun achternamen en weerspiegelt de dualistische speelsheid, die ook terug komt in hun kleurrijke en vrouwelijke ontwerpen.

6 Won Hundred

Het Deense merk Won Hundred werd in 2004 opgericht door de creative director Nikolaj Nielsen. De bekende minimalistische Scandinavische stijl komt terug in de ingetogen ontwerpen met een funky twist, waarin wordt gespeeld met kleur en verschillende materialen.

7 Stand Studios

Stand Studios werd opgericht door Nellie Kamras in 2014, met een focus op leren items voor een toegankelijke prijs. Dit resulteert in subtiele maar ook uitgesproken jassen en truien die de potentie hebben je look in een keer een stijlvolle twist te geven.

8 Gestuz

Het minimalistische Deense merk Gestuz werd al in 2008 opgericht door ontwerpster Sanne Sehested Nielsen. Zoals het merk zelf stelt, wilde de ontwerpster een 'merk wilde creëren dat geïnspireerd was door haar eigen garderobe met het soort energie en gevoel dat mode volgens haar aan de drager zou moeten geven.'

9 Cecilie Bahnsen

Cecilie Bahnsen staat bekend om haar vrouwelijke en zwierige minimalistische ontwerpen die zich tussen couture en prêt-à-porter in bevinden. De Deense ontwerper was een voormalig assistent bij modehuis Erdem, een finalist van de prestigieuze LVMH Prize en besloot in 2015 haar eigen label op te richten.

10 Helmstedt

Helmstedt is opgericht door Emilie Helmstedt in 2018, waarna de ontwerpen van het modehuis al snel internationale erkenning kregen. Binnen het merk komen kwaliteit, comfort en kleuren samen in kwalitatieve ontwerpen. Kleur en prints zijn een kenmerkende eigenschap van de verschillende collecties.

11 Munthe

Het Deense merk Munthe werd al in 1994 opgericht door.. en is sindsdien een geliefd label wereldwijd maar zeker ook in Scandinavië. De stijl van het label draagt dan ook de kenmerkende Scandi-stijl uit in de vorm van sterke maar ook vrouwelijke ontwerpen.

12 Holzweiler

Afkomstig uit het Noorse Oslo legt het typisch Scandinavische merk Holzweiler de focus op stijlvol minimalisme en duurzaamheid. In de collecties vind je kenmerkende patronen, artistieke prints en een levendig kleurgebruik, gecombineerd met functionele vormen en kwalitatieve materialen.

13 Stine Goya

Deense ontwerper Stine Goya begon haar label al in 2006 en sindsdien is het een go-to merk geworden van menig Scandinavische vrouw. Haar gedurfde ontwerpen worden gekenmerkt door levendige kleuren en experimentele silhouetten.

14 By Malene Birger

Het Deense label By Malene Birger werd opgericht in 2003, en is vooral de afgelopen paar jaar enorm gegroeid in populariteit onder het grote publiek. Het zet minimalisme centraal, hoewel immer in combinatie met kwalitatieve materialen dat stijlvolle items als gevolg heeft.

15 Saks Potts

De twee bedenkers achter het label Saks Potts, Cathrine Saks en Barbara Potts, groeiden samen op in Kopenhagen en lanceerden in 2014 samen dit modehuis. De ontwerpen staan bekend om funky jurken en tops met kleurrijke materialen en prints, die al snel favoriet werden van menig celebrity zoals Kim Kardashian en Emily Ratajkowski.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl