Dit zijn de beste size-inclusive jeansmerken van nu

Vogue verzamelt de mooiste jeansmerken die size inclusivity hoog in het vaandel hebben staan.

De perfecte spijkerbroek vinden kan sowieso nogal een uitdaging zijn. Heb je een grotere maat, dan was die uitdaging tot voor kort vaak des te groter. Anno 2021 zijn er gelukkig steeds meer vernieuwende merken die een brede matenrange aanbieden. Vogue selecteert haar favorieten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Universal Standard
Photograph, Clothing, Shoulder, Sitting, Standing, Jeans, Stomach, Arm, Joint, Abdomen,
Universal Standard

Universal Standard is zo’n beetje het paradepaardje als het aankomt op inclusieve merken. Allereerst omdat hun hele collectie verkrijgbaar is in de Amerikaanse maten 00 tot 40. En je hoeft maar een kijkje op hun website te nemen om te zien dat Universal Standard er echt voor iedere vrouw is. Wat het merk ook uniek maakt is hun Fit Liberty-initiatief; verandert je gewicht en pas je een kledingstuk van het merk niet meer, dan kun je dat item kosteloos omruilen voor een andere maat. Zo blijf je niet met een oude lievelingsbroek zitten die je niet meer past.

2 Good American
Jeans, Clothing, Denim, Shoulder, Standing, Blue, Waist, Fashion, Leg, Joint,
Good American

Khloe Kardashian was er klaar mee dat ze iedere jeans die ze kocht moest laten vermaken, en zag een gat in de markt. En gelijk had ze, want Good American – het jeansmerk dat ze in 2016 met business partner Emma Grede lanceerde – bleek een instant hit. Size inclusivity ligt aan de basis van het merk. In de campagnes zijn vrouwen in alle vormen te zien, en alle items zijn verkrijgbaar in maten 00 tot 24.

3 Levi's
Jeans, Denim, White, Clothing, Beauty, Skin, Friendship, Waist, Fashion, Textile,
Levi's

Levi’s is het enige klassieke jeansmerk in dit rijtje, en dat is niet voor niets. Want ook al maakt het merk officieel al zo’n vijftien jaar plussize jeans, de afgelopen jaren merk je dat ze steeds meer liefde en aandacht in hun plus size-range stoppen. Een paar jaar geleden lanceerden ze daarbij ook hun shaping jeans, spijkerbroeken van een speciale flatterende stof, die ook in een brede maatvoering te koop zijn.

4 Warp + Weft
White, Jeans, Clothing, Denim, Standing, Waist, Fashion, Sleeve, Trousers, Textile,
Warp + Weft

Goede kwaliteit, duurzaam geproduceerd en inclusief in beeld- en maten: Warp + Weft vinkt zo’n beetje alle hokjes af. Sinds haar oprichting in 2017 heeft het merk dan ook een flinke internationale fanbase vergaard. Omdat ze hun eigen eco-vriendelijke fabriek gebruiken en de productielijn op die manier zo kort mogelijk houden, liggen bijna alle prijzen onder de honderd euro. Op hun website kun je daarbij je maten doorgeven – op basis van die verzamelde data voegt Warp + Weft steeds meer maten en pasvormen toe aan hun collectie.

5 Everlane
Clothing, Black, Jeans, Waist, Beauty, Standing, Denim, Leg, Fashion, Photo shoot,
Everlane

Everlane uit San Fransisco is in meerdere opzichten nogal revolutionair. Zo werd het merk in 2010 opgericht met de filosofie om volledig transparante prijzen te hanteren. Op hun website kun je daarom precies zien uit welke kosten het prijskaartje van alle items is opgebouwd. Verandert er iets in het productieproces, dan fluctueert de prijs evenredig mee. Everlane werkt daarbij met ethisch verantwoorde fabrieken en materialen en hun jeanslijn bevat zo’n beetje alle klassiekers: van de perfecte bootcut tot een rechte enkeljeans. Allemaal in maten tot en met 35.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl