8 favoriete duurzame merken van de hertogin van Cambridge

Aangezien Kate Middleton onlangs Faithfull the Brand en Beulah London droeg, zijn hier de milieuvriendelijke en ethisch verantwoorde labels die de royal de laatste tijd steunt.

De hertogin van Cambridge staat bekend om het opnieuw dragen van stukken die ze al jaren in haar bezit heeft – een keuze die inherent duurzaam is, omdat het de hoeveelheid kleding die je koopt vermindert en voorkomt dat de kledingstukken op de vuilstort belanden. Onlangs heeft de royal – net als haar schoonzus, de hertogin van Sussex – meer milieuvriendelijke en ethisch verantwoorde merken gedragen, waaronder Faithfull the Brand en Beulah London.

Gezien de impact van de mode-keuzes van de hertogin over de hele wereld (het zogenaamde 'Kate-effect heeft ertoe geleid dat zoekopdrachten naar bepaalde items met gemiddeld 86 procent zijn gestegen tijdens de lockdown), is het maar goed dat ze ervoor kiest om ontwerp(st)ers te steunen die duurzaamheid vertegenwoordigen. Hier verzamelen we acht merken die de hertogin support.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Faithfull the Brand

Opgericht door ontwerpsters Sarah-Jane Abrahams en Helle Them-Enger in 2012, zijn de stukken van het in Bali gevestigde label Faithfull the Brand een tegengif voor massaconsumptie. Al hun stukken zijn met de hand gemaakt, geverfd en gedrukt door lokale ambachtslieden in Indonesië. De hertogin droeg de Marie-Louise midi-jurk van het merk tijdens een bezoek aan East Anglia’s Children’s Hospice in Norfolk in juni, waardoor het meteen online uitverkocht was.

2 Raey

De favoriet onder mode-redacteurs, Raey, kreeg in mei ook de waardering van de hertogin, nadat de royal een gele jurk van het merk droeg voor een verschijning op televisie. Het eigen label van MatchesFashion, dat vooral bekend staat om zijn minimale ontwerpen, werd in 2015 gelanceerd en richt zich op het gebruik van materialen met een lage impact op het milieu en op het werken met ambachtslieden om zijn kleding te produceren.

3 Sézane

Het Parijse merk Sézane - wiens supporters onder meer Bella Hadid en Irina Shayk zijn - heeft onlangs ook de aandacht van de hertogin getrokken, waarna de royal een crèmekleurige trui van het merk droeg tijdens een bezoek aan een peuterspeelzaal in Londen in januari. Het label is niet alleen een liefhebber van de Franse stijl, maar heeft ook een reeks gedetailleerde milieuverplichtingen vastgelegd, waaronder het doel om tegen 2021 tachtig procent milieuvriendelijke materialen te gebruiken.

4 Stella McCartney

Na al een lange tijd fan te zijn van Stella McCartney, droeg de hertogin pasgeleden opnieuw een blauwe shift-jurk van de ontwerpster – voor het eerst gezien in 2012 – om haar nieuwe fotowedstrijd Hold Still te lanceren in juni. Omdat McCartney bekend staat om haar milieu-referenties, is het geen verrassing dat zowel de hertogin van Cambridge als de hertogin van Sussex (die de ontwerpster in dienst nam om haar avond trouwjurk in 2019 te creëren) tot haar hoogwaardige klanten behoren.

5 Beulah London

Bekend om haar wens om goede doelen te steunen, is het duidelijk waarom het Britse merk Beulah London een van de favorieten van de hertogin is. Het label, opgericht door Natasha Rufus Isaacs en Lavinia Brennan in 2009, heeft als doel werkgelegenheid te creëren voor eerder verhandelde vrouwen. Tien procent van de hiermee behaalde winst gaat naar de Impact Partners via de Bealuh Trust, die werkt aan het uitbannen van de moderne slavernij. De Royal droeg tijdens een ziekenhuisbezoek in juli een navy-gebloemde jurk van het label en droeg een soortgelijk ontwerp in het rood voor een videoboodschap in mei.

6 Perfect Moment

Voor een sportievere look, geeft de hertogin voorkeur aan skikledingmerk Perfect Moment, van wie zij een rode pufferjas (voor het eerst gezien tijdens een uitje naar het Olympisch Park in Londen in 2017) droeg voor een feestelijke gelegenheid in december 2019. Opgericht door professioneel skiër en filmmaker Thierry Donard in 1984, gebruikt het merk milieuvriendelijke stoffen gemaakt van gerecyclede plastic flessen, terwijl het dons 100 procent natuurlijk en recyclebaar is.

7 Daniella Draper

De hertogin debuteerde een nieuwe gepersonaliseerde ketting met de initialen van haar kinderen: George, Charlotte en Louis tijdens een bezoek aan Wales in januari. Zijn oorsprong? Verantwoord sieradenmerk Daniella Draper, dat al haar producten in Engeland maakt en gerecycled goud en zilver gebruikt. De ketting is niet het enige stuk van de ontwerpster dat eigendom is van de royal: de hertogin droeg onlangs ook een paar oorringen van het merk tijdens een Zoom call met het goede doel Action on Addiction.

8 Monica Vinader

Ethisch sieradenmerk Monica Vinader is een ander terugkomend item uit de sieradendoos van de hertogin, aangezien Kate in 2016 voor het eerst een paar groene onyxoorbellen droeg van de ontwerpster. Naast het aanbieden van betaalbare stukken, streeft het merk naar een verantwoorde inkoop van al haar materialen en biedt het een levenslange reparatieservice om de levensduur van de sieraden te garanderen. Het sieradenlabel werkt ook samen met goede doelen, waaronder Women for Women International, om een positieve impact te hebben.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton