Dit zijn de beste stijlmomenten van vicepresident-elect Kamala Harris

Van haar suffragette wit pak tot haar iconische Converse Chuck Taylor All-Stars.

Er waait een frisse wind door Amerika nu Joe Biden verkozen is tot de volgende president van de Verenigde Staten. Maar de werkelijk historische uitkomst van de verkiezingen is dat het land voor het eerst een zwarte vrouw als vicepresident zal kennen: Kamala Harris. Na maanden van campagnevoeren mocht Harris vorige week dan eindelijk officieel de overwinning in ontvangst nemen, waarvoor ze een indrukwekkende speech gaf over wat dit moment betekent voor zowel haar persoonlijk als voor Amerika. Een opvallend detail aan haar speech: de outfitkeuze van Harris.

De stijl van Kamala Harris

Ze koos namelijk voor een wit pak, waar meer achter schuilt dan je in eerste instantie zou denken. De kleur van haar pak was namelijk een ode aan de Suffragette Movement, een beweging die heeft gestreden voor het vrouwenkiesrecht. Met haar look bedankt ze de vrouwen die de weg vrijgemaakt hebben voor dit bijzondere moment: de eerste zwarte vrouwelijk vicepresident van de Verenigde Staten. Naast deze ode hebben we Kamala Harris de afgelopen maanden tijdens haar campagne in meer bijzondere looks voorbij zien komen. We zetten de beste stijlmomenten van Harris hieronder voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 20 januari 2020: cocktail dress
kamala harris bij de televisieceremonie van de inauguratie
Getty Images

Kamala's tweede outfit voor de inauguratie betrof een satijnen, glinsterende cocktailjurk, gemaakt door Sergio Hudson. De ontwerper werd eerder die dag ook gedragen door Michelle Obama.

2 20 januari 2020: paarse jas
kamala harris en haar man tijdens inauguratie
Joe RaedleGetty Images

Tijdens de inauguratie zette Harris ontwerpers van kleur in het zonnetje, en koos onder meer voor deze paarse jas van Christopher John Rogers. Ze combineerde het opvallende (én betekenisvolle) exemplaar met parels van Wilfredo Rosado.

3 19 januari 2020: neutrals
vice president kamala harris in washington
Michael M. Santiago

Voor de herdenking van alle COVID-slachtoffers koos Harris voor een camel coat van de hand van Kerby Jean-Raymond (Pyer Moss). Ze combineerde het klassieke item met een compleet zwarte look, terwijl Jill Biden voor paars koos.

4 7 november 2020: Suffragette wit pak

Het witte Carolina Herrera pak dat Kamala Harris droeg tijdens haar victory speech was een ode aan de suffragettebeweging en daarmee aan alle vrouwen die de weg voor haar hebben vrijgemaakt.

5 7 november 2020: Athleisure

Hoewel we haar voornamelijk in pakken zien – een go-to voor Harris na jaren als advocaat te hebben gewerkt – laat de vicepresident-elect met deze look van Nike zien dat ze ook kan schitteren in athleisure.

6 28 oktober 2020: Converse Chuck Taylor All-Stars

Het is geen geheim dat Harris een liefde heeft voor Converse Chuck Taylor All-Stars. En de liefde is wederzijds: Converse ontwierp speciaal voor de Biden-Harris 2020-campagne een bijzonder paar All-Stars – geregeld gezien aan de voeten van Harris.

7 30 oktober 2020: Casual suit

Voor een speech in Texas tijdens haar campagne verscheen Harris in een navy blue pak, dat ze combineerde met een simpel wit shirt en een paar All-Stars om er een casual twist te geven.

8 16 september 2020: Timberlands

Er is een tijd en plek voor de prachtige powersuits van Harris. Toen ze in California was om de verwoestende effecten van de bosbranden in de staat met eigen ogen te aanschouwen, koos ze voor een casual look die ze compleet maakte met, jawel, een paar Timberlands.

9 30 maart 2019: Powersuit
attends the human rights campaign 2019 los angeles gala dinner at jw marriott los angeles at la live on march 30, 2019 in los angeles, california
Charley GallayGetty Images

Dat noemen we nog eens een powersuit. Krachtige, brede schouders en een smalle taille – hiermee scoort Harris absoluut stijlpunten.

10 22 februari 2015: Minimalistisch chic
beverly hills, ca  february 22 attorney douglas emhoff l and california attorney general kamala harris attend the 2015 vanity fair oscar party hosted by graydon carter at wallis annenberg center for the performing arts on february 22, 2015 in beverly hills, california photo by alberto e rodriguezwireimage
Alberto E. RodriguezGetty Images

Als politicus mag je natuurlijk ook zo nu en dan naar een feestje. Harris verscheen samen met haar man bij de Vanity Fair After Party van de Oscars in 2015, waarvoor ze deze minimalistisch chique jurk uit de kast had getrokken.

11 1 november 2014: Perfect paars
los angeles, ca  november 01 laura wasserman l and california attorney general kamala harris attend the 2014 lacma art film gala honoring barbara kruger and quentin tarantino presented by gucci at lacma on november 1, 2014 in los angeles, california photo by rich polkgetty images for lacma
Rich PolkGetty Images

Hoewel we haar natuurlijk voornamelijk in haar kenmerkende pakken zien verschijnen, betekent dat niet dat Harris geen chique jurken in haar kast heeft hangen. Zie hier het bewijs, perfect in paars.

12 19 maart 2019: TV-ster
los angeles, ca  march 19 senator kamala harris is seen at jimmy kimmel live on march 19, 2019 in los angeles, california photo by rbbauer griffingc images
RB/Bauer-GriffinGetty Images

In 2019 verscheen Harris al op tv in de Late Night Show van Jimmy Kimmel. Voor het tv-optreden had Harris een van haar go-to's uit de kast getrokken: een donkergrijs pak die ze combineerde met een paar vlijmscherpe pumps.

13 30 juni 2018: Stralend wit
los angeles, ca  june 30 senator kamala harris attends families belong together  freedom for immigrants march los angeles at los angeles city hall on june 30, 2018 in los angeles, california photo by emma mcintyregetty images for families belong together la
Emma McIntyreGetty Images

Voor de Freedom for Immigrants mars in Los Angeles koos Harris voor een stralend witte blazer, gecombineerd met een even wit paar All-Stars.

14 12 december 2013: Schitterende jurk
mountain view, ca  december 12 california attorney general kamala harris arrives at the breakthrough prize inaugural ceremony at nasa ames research center on december 12, 2013 in mountain view, california photo by c flaniganfilmmagic
C FlaniganGetty Images

Op de rode loper van de Breakthrough Prize awardshow in 2013 verscheen Harris in een – letterlijk – schitterende jurk bezet met Swarovski-steentjes.

15 30 maart 2019: Elegant in zwart
los angeles, ca  march 22 kamala harris speaks during the human rights campaign los angeles gala dinner at jw marriott los angeles at la live on march 22, 2014 in los angeles, california photo by valerie macongetty images
Valerie MaconGetty Images

Tijdens een galadiner van The Human Rights Campaign in Los Angeles koos Harris voor een elegante jurk met strik.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl