6x bewijs dat Sylvie uit 'Emily in Paris' een fantastisch stijlvoorbeeld is

De Franse actrice Philippine Leroy Beaulieu onderstreept het nog maar eens: ze French do it better.

Soms valt het door Emily Coopers' bontgekleurde stijl amper op, maar toch: de looks van Sylvie, hét hoofd van Savoir, doen keer op keer verbazen. De Parisienne uit Netflixhit Emily in Paris – gespeeld door Philippine Leroy Beaulieu, in het echt net zo chique – vormt misschien wel het echte stijlvoorbeeld van de serie, en vormt een geduchte concurrent voor Camille.

Sylvie uit 'Emily in Paris'

Waarom? Omdat Sylvie dé belichaming van French chique is, en bijna wat wegheeft van Carine Roitfeld. Haar garderobe vormt het perfecte culturele contrast met Emily, en plaatst het minimalisme van de Fransen tegenover de kleurrijke (en her en der wat kitscherige) esthetiek van de Amerikanen. In Rick Owens, Roland Mouret en Yohji Yamamoto is Sylvie precies wat je je bij een Franse baas van een PR-bureau voorstelt: ijskoud, maar ook charmant, met een jas die steevast nonchalant over haar schouders hangt. Daarbij bewijst Sylvie dat je helemaal niet piepjong hoeft te zijn om sexy voor de dag te komen, en prima voor hoge splitten en blote schouders kunt kiezen. Daarom: nog eens zes andere bewijzen van haar onovertroffen stijl, mocht je daar na dit betoog nog aan twijfelen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Office chique

Niemand doet office chique beter dan Sylvie, die met het ene na het andere klassieke kledingstuk op de proppen komt. Zo combineert ze hier een oversized witte blouse met een zwarte kokerrok en subtiele oorbellen. Zo'n ensemble kán heel stijf uitpakken, maar vergis je niet: als iemand de perfecte balans tussen elegant en speels begrijpt, is het de baas van Savoir wel.

2 Verrassende silhouetten
sylvie in netflixserie 'emily in paris'
Netflix / Emily in Paris

Hoewel Sylvie een groot ambassadeur is van wardrobe staples (lees: items die je eindeloos kunt dragen) en ver weg blijft van Emily's bontgekleurde combinaties, verschijnt ze meermaals in een interessant silhouet. Tijdens een feestje draagt ze bijvoorbeeld een strapless ontwerp met maar één schouder (en subtiele split!) voor de ultieme sexy look.

3 Zwart
sylvie in netflixserie 'emily in paris'
Netflix / Emily in Paris

Of-ie nou little of lang is: Sylvie's looks bevestigen dat je met een zwarte jurk niet snel verkeerd zit. De kleur vormt dan ook de rode draad door haar garderobe, of het nou een charmante halterjurk of blazer (die het bovenal perfect doet tijdens een glas wijn op een Parijs terras) betreft.

4 Accessoires

Accessoires hebben in het geval van de Parisienne altijd een functie: het wordt nooit overdadig, maar vormt wél de kers op de taart bij een hoop minimalistische looks. Deze gedrapeerde olijfgroene jurk is sowieso al een schot in de roos, maar door de oorbellen én het medaillon wordt het geheel al helemaal French chique.

5 Lange jassen
sylvie in netflixserie 'emily in paris'
Netflix / Emily in Paris

Nog inspiratie nodig voor je volgende (winter)jas? Pak het dan aan als Sylvie, en investeer in een paar goede, lange exemplaren. Of je nou voor een versie in pied-de-poule of een klassiek donkerblauw ontwerp gaat: een lange jas is geknipt bij elke look, zowel chique als casual.

6 Neutrals
sylvie in netflixserie 'emily in paris'
Emily in Paris

Ook hier scoort Sylvie weer tien punten op accessoiregebied (hallo perfecte schakelketting!) maar de kleurtinten verdienen hier net zo goed een pluim: haar mantelpak in ultimate gray (inderdaad, de kleur van 2021) en witte handtas maken de perfecte look in neutrals, zonder ook maar een beetje saai te worden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix