Deze 9 Herfst/Winter 2020-looks channelen onze favoriete modemomenten van prinses Diana

Een knipoog naar de looks van stijlicoon prinses Diana zien we nog altijd terugkomen op de catwalk.

rianne van rompaey, prinses diana
Getty Images

Dat prinses Diana een stijlicoon was wisten we natuurlijk al, maar haar invloed op mode reikt verder dan alleen onze eigen garderobes. De People's Princess lijkt namelijk vandaag de dag nog regelmatig op de moodboards van de grootste modehuizen ter wereld te belanden. En dat is niet gek wanneer je een blik werpt op een aantal van onze favoriete modemomenten van Lady Di. Ook op de catwalks van de Herfst/Winter 2020-shows zagen we hier en daar een knipoog naar de stijlvolle prinses voorbijkomen. Van Chanel tot Versace en Burberry tot Alexander McQueen, Diana's kledingkeuzes sijpelen nog altijd door naar het huidige modebeeld.

Als eerbetoon aan het forever stijlicoon Diana, zet Vogue de looks van de Herfst/Winter 2020-collecties op een rij die een aantal van onze favoriete modemomenten van de prinses feilloos channelen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Kanten details
iMaxtree + Getty Images

Deze Dior slip dress die Diana draagt was een van John Galliano's eerste creaties voor het modehuis. De kanten details die we bij Alberta Ferretti op de catwalk zagen deed ons direct denken aan een van Diana's favoriete jurken.

2 De 'revenge' jurk
iMaxtree + Getty Images

Misschien wel Diana's meest iconische modemoment: de revenge jurk. Deze look van Alexander McQueen Herfst/Winter 2020 lijkt een knipoog naar de onvergetelijke jurk.

3 Ruiten
iMaxtree + Getty Images

Ruiten waren groots in de jaren tachtig, en prinses Diana werd dan ook regelmatig met de print gespot in die tijd. Een van haar favorieten? Burberry, uiteraard.

4 Pastel power suit
iMaxtree + Getty Images

Pretty in pastel? Pakken met een frisse lentekleur waren kenmerkend voor Diana, zoals we ze zagen op de catwalk van Chanel.

5 Schotse ruit
iMaxtree + Getty Images

De People's Princess koos vaak voor een tartan print, ofwel de Schotse ruit, die ook voorbijkwam op de catwalk van Marc Jacobs Herfst/Winter 2020-show.

6 Krijtstrepen
iMaxtree + Getty Images

Wanneer Diana er zakelijker uit wilde zien maakte ze vaak de keuze voor krijtstrepen. Deze Max Mara look channelt de look op rechts van de prinses feilloos, al maakte Diana 'm compleet met haar favoriete Lady Dior-tas.

7 Polka dots
iMaxtree + Getty Images

Dat prinses Diana een liefde had voor polka dots blijkt uit een aantal van haar beste modemomenten. De look die Bella Hadid droeg op de catwalk van Rodarte zou dus zo in haar garderobe kunnen.

8 Statement blazer
iMaxtree + Getty Images

Een gevalletje van zoek de verschillen: deze statement blazer die voorbijkwam op de catwalk van Saint Laurent en Diana's Alistair Blair jasje.

9 Little Black Dress
prinses diana catwalk looks
Imaxtree + Getty Images

Met de jurken die op de catwalk bij Versace verschenen ben je klaar voor een feestje. Dit nummer lijkt verrassend veel op de Catherine Walker little black dress die Diana droeg naar een dinner in paleis Versailles in 1994.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana