A walk down memory lane: Dit zijn Beyoncés beste rode loper looks

Door de jaren heen verscheen Queen B op heel wat verschillende rode lopers, kijk mee naar haar beste looks.

Zo'n vierentwintig jaar geleden zagen we haar voor het eerst verschijnen op onze beeldschermen. Toen nog als jonge tiener met een grote stem en ingewikkelde dance moves. Over haar talenten hoefden we niet te discussiëren, want met 24 Grammys, 26 MTV Awards en 13 Billboard Music Awards is Beyoncé nu nog steeds een van de meest gewaardeerde supersterren van onze tijd. Haar albums vliegen over de toonbank en haar looks worden door heel wat vrouwen gebruikt ter inspiratie in het dagelijks leven. Safe to say dat Beyoncé dus ook als een mode-icoon mag worden gezien. En dan hebben we het natuurlijk vooral over haar rode loper looks.

Beyoncés beste rode loper looks

Door de jaren heen zagen we Queen B namelijk op heel wat verschillende rode lopers. Tijdens awardseizoen is ze vaak – vooral in het begin van haar solocarrière – niet weg te denken. Gelukkig voor ons, want de looks van de zangeres zorgen voor heel wat iconische momenten die we in modeland nooit meer zullen vergeten. Van die adembenemende Ellie Saab-jurk met lange sleep en de spraakmakende Michael Costello-jurk tijdens de Grammys in 2014 tot aan de goddelijke jurk van Nguyen Cong Tri tijdens de première van The Lion King in 2019. Dit zijn Beyoncés beste rode loper looks door de jaren heen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Oscars, 2005
beyoncé rode loper looks
Steve GranitzGetty Images

Beyoncé in 2005 tijdens de Oscars. Na heel wat jaren samen op de rode loper te hebben gestaan met Destiny's Child-leden Kelly Rowland en Michelle Williams, was dit een van de eerste keren dat we Beyoncé in haar eentje op de rode loper zagen. Voor die gelegenheid koos ze voor een Elie Saab-look die ze combineerde met sieraden van familievriend Lorraine Schwartz.

2 Fashion Rocks, 2008
beyoncé rode loper looks
Kevin MazurGetty Images

Beyoncé en Justin Timberlake in 2008 na hun gezamenlijke optreden voor de jaarlijkse Fashion Rocks-show. Tijdens het optreden droeg Queen B een opvallende gouden Jean Paul Gaultier-jumpsuit met heftige decolleté.

3 Grammys, 2010
beyoncé beste rode loper looks
Steve GranitzGetty Images

Op de rode loper van de Grammys in een jurk van Stephane Rolland en Louboutin-hakken. Diezelfde avond nam de zangeres maar liefst zes awards mee naar huis.

4 Grammys, 2013
beyoncé rode loper looks
Larry BusaccaGetty Images

Na de geboorte van haar oudste dochter Blue Ivy Carter in 2012, zagen we Beyoncé iets minder vaak verschijnen op feestjes en bij awardshows. Toen ze in 2013 deze Osman Yousefzada-jumpsuit combineerde met Jimmy Choo-hakken en haar 'comeback' op de rode loper van de Grammys maakte, trok ze alle aandacht naar zich toe.

5 Première 'Beyoncé: Life Is But A Dream', 2013
beyonce beste rode loper looks
Charles EshelmanGetty Images

In een oogverblindende jurk van Elie Saab en Louis Vuitton-hakken tijdens de premiére van haar documentaire Beyoncé: Life Is But A Dream.

6 Grammys, 2014
beyoncé beste rode loper looks
Jason LaVerisGetty Images

Deze Michael Castello-look - in combinatie met pumps van Christian Louboutin - uit 2014 mogen we onderhand wel iconic noemen. Voor het Amerikaanse feest Halloween liet menig fan zich dat jaar inspireren door deze look.

7 Met Gala, 2014
beyoncé rode loper looks
Jamie McCarthyGetty Images

Ook dit moment tijdens het Met Gala van 2014 zullen we niet zo snel meer vergeten. Hier zien we Beyoncé van top tot teen in Givenchy en sieraden van Lorraine Schwartz. Later die avond volgde er een 'beruchte' familieruzie tussen Beyoncés jongere zus Solange en man Jay-Z.

8 Vanity Fair Oscar Party, 2015
beyoncé beste rode loper looks
Jon KopaloffGetty Images

Het is je vast al opgevallen dat de zangeres het liefst neutrale kleuren draagt op de rode loper. Zo ook tijdens een Vanity Fair Oscar Party in 2015. Hier zien we Beyoncé in een Stella McCartney-jurk die ze combineert met Giuseppe Zanotti-hakken, een Marni-clutch en een stola van J. Mendel.

9 Met Gala, 2015
beyoncé beste rode loper looks
Jamie McCarthyGetty Images

Safe to say dat Beyoncé graag een beroep doet op modehuis Givenchy als het gaat om het Met Gala. Ook in 2015 droeg ze, geheel in het 'China: Through The Looking Glass'-thema, een doorschijnende jurk van het Franse modehuis.

10 Grammys, 2018
beyoncé beste rode loper looks
Kevin MazurGetty Images

Hier zien we Beyoncé met manlief Jay-Z en oudste dochter Blue Ivy. Voor de Grammys van dat jaar liet de zangeres zich inspireren door de Black Panthers. Dit resulteerde in een krachtige look bestaande uit een suède jurk van Nicolas Jebran, oorbellen van Lorraine Schwartz – die ongeveer zeven miljoen euro waard zijn – en hoed en zonnebril van Alain Mikli Le Matin.

11 Première 'The Lion King', 2019
beyonce beste rode loper looks
David M. BenettGetty Images

En natuurlijk mogen we deze look tijdens de premiere van The Lion King in Londen niet vergeten. Hier zien we Beyoncé poseren in een goddelijke jurk van ontwerper Nguyen Cong Tri, Jimmy Choo-sandalen en sieraden van Lorraine Schwartz.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Stijl