Bekijk de meest dromerige avondlooks van Koningin Máxima

Bij deze sprookjesachtige jurken van Máxima droom je even weg.

Vogue lanceert een exclusieve Special Edition die in het teken staat van 'onze' Koningin Máxima. ‘Máxima Our Queen is een ode aan de stijlvolle Nederlandse koningin die dit jaar haar vijftigste verjaardag viert. De eerste pre-orders ontvangen een exclusieve GASSAN armband gemaakt van edelstaal cadeau. De armband is inmiddels uitverkocht maar de exclusieve Special Edition is nog steeds te bestellen. Probeer ook Vogue's unieke 'Máxima Our Queen' filter op Instagram in de effectengalerij.

BESTEL VOGUE'S MÁXIMA SPECIAL EDITION HIER

Máxima heeft door de jaren heen binnen haar rol als prinses en koningin vele looks gedragen; van haar favoriete stijlvolle off-duty outfits tot meer geklede looks tijdens officiële evenementen zoals Koningsdag. De meest indrukwekkende van allemaal zijn toch wel haar dromerige avondlooks die enkel tevoorschijn worden gehaald voor extra speciale gelegenheden.

Máxima's mooiste avondlooks

Enkele keren per jaar wordt er groots uitgepakt voor Máxima's looks die custom voor haar worden gecreëerd door haar favoriete ontwerpers. Denk aan diners tijdens officiële staatsbezoeken, royal weddings en feestelijke evenementen zoals Prinsjesdag. Zo kennen we allemaal nog wel de royal blue jurk van Jan Taminiau die Máxima droeg tijdens de kroning van Koning Willem-Alexander, maar haar fonkelende avondlooks tijdens de staatsbanketten in Groot-Brittanië, Duitsland en India zijn minstens zo betoverend. Van sprookjesachtige prinsessen-japons tot fonkelende ontwerpen; dit zijn de meest dromerige looks van koningin Máxima door de jaren heen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 In een baljurk van Jan Taminiau in 2011
maxima
Sean GallupGetty Images

Ter ere van het staatsbanket in Berlijn, Duitsland draagt Máxima deze poederroze jurk met fonkelende details van de Nederlandse ontwerper.

2 In Valentino-red in 2013
maxima en willem alexander
Michel PorroGetty Images

Ter ere van de kroning van Willem-Alexander werd er een speciaal diner georganiseerd in Het Rijksmuseum in Amsterdam, waar Máxima deze dromerige Valentino Couture jurk droeg.

3 In een royal blue-jurk van Jan Taminiau in 2013
koning willem alexander en koningin maxima
PoolGetty Images

In 2013 nam Willem-Alexander het stokje over van zijn moeder prinses Beatrix, en wordt Máxima benoemd tot koningin. Tijdens de inauguratie draagt ze de inmiddels beroemde blauwe jurk van Nederlands ontwerper Jan Taminiau.

4 In een roze avondjurk met cape van Jan Taminiau in 2014
koningin maxima
Getty ImagesGetty Images

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren aanwezig bij de bruiloft van Máxima's broer Juan Zorreguieta en Andrea Wolf, in Paleis Liechtenstein in Wenen. Máxima droeg er deze poederroze jurk afgewerkt met fonkelende geborduurde details.

5 Een robijnrode kanten jurk van Jan Taminiau in 2015
koningin maxima
Gisela SchoberGetty Images

Máxima was aanwezig bij het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip en Sofia Hellqvist. Voor de feestelijke gelegenheid droeg ze deze rode jurk met kantdetails, die ze eerder droeg tijdens het avondprogramma van de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

6 In een gele jurk van Claes Iversen in 2018
maxima en beatrix
Patrick van KatwijkGetty Images

In deze gele jurk met ruches ontving Máxima het het Jordaanse koningspaar op Paleis Noordeinde. Eén jaar later droeg Máxima de jurk opnieuw tijdens Koningsdag, die voor die gelegenheid een donkerdere kleur kreeg.

7 Een fonkelende avondlook van Claes Iversen in 2018
koning willem alexander en koningin maxima
Patrick van KatwijkGetty Images

Tijdens de officiële afsluiting van Bevrijdingsdag woonden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het 5 mei-concert bij. Voor de feestelijke avond droeg Máxima deze fonkelende jurk versierd met pailletten van Claes Iversen.

8 In een fonkelende avondjurk van Jan Taminiau in 2018
london, england   october 23 queen maxima of the netherlands and king willem alexander of the netherlands during the state banquet in buckingham palace on october 23, 2018 in london, united kingdom king willem alexander of the netherlands accompanied by queen maxima are staying at buckingham palace during their two day stay in the uk the last state visit from the netherlands was by queen beatrix and prince claus in 1982 photo by patrick van katwijkgetty images
Patrick van KatwijkGetty Images

Tijdens het staatsbanket in Buckingham Palace droeg Máxima een dromerige look met fonkelend degradé borduurwerk én een transparante cape. Het ontwerp paste perfect bij de befaamde Stuart-diamant die de koningin droeg in haar tiara.

9 Een Indiase sari van Jan Taminiau in 2019
koningin maxima
Patrick van KatwijkGetty Images

Tijdens het staatsbezoek aan India ging de koningin gehuld in deze bijzondere sari. Máxima kocht de sari zelf maar werd speciaal door de Nederlandse ontwerper vermaakt tot een bijzondere avondjurk.

10 In een groene jurk van Jan Taminiau in 2019
maxima
Patrick van KatwijkGetty Images

Máxima was gehuld in een smaragdgroene off-the-shoulder jurk gemaakt van kant voor het staatsbanket tijdens haar bezoek aan Ierland. Een creatie van Jan Taminiau, die vaker officiële looks voor de koningin heeft ontworpen.

11 Een sparkly ontwerp van Jan Taminiau in 2019
prinsjesdag 2019
Patrick van KatwijkGetty Images

Tijdens Prinsjesdag 2019 was de koningin gehuld in een robijnrode japon van wollen crêpe met bijbehorende, met kralen bezaaide cape. Daarbij droeg Máxima een rode hoed van velour (een zogenaamde "pillbox"), rode handschoenen en het Ordelint en de Ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw.

12 In een asymmetrische jurk van Stella McCartney in 2019
koning willem alexander en koningin maxima
Patrick van KatwijkGetty Images

Máxima's look tijdens het Corps Diplomatique diner in Amsterdam was deze stijlvol, asymmetrische witte jurk van de Britse ontwerper Stella McCartney. Om haar look af te maken koos Máxima voor een antieke pareltiara- en pareloorbellen met diamanten en de volledige versie van de Russische stomacher-broche.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima