Vogue
De 9 merken die elke Deense it-girl draagt: van Ganni tot haarschuifjes van Kanel

fashion / Style

De 9 merken die elke Deense it-girl draagt: van Ganni tot haarschuifjes van Kanel

Datum
Auteur
Gijsje Ribbens
Getty Images

Na de Parisienne is het hoogstwaarschijnlijk de stijl van de Deense die het meest bejubeld wordt: zo publiceerde Pernille Teisbaek in navolging op Caroline de Maigrets Franse stijlboek haar Deense equivalent over de onnavolgbare Deense stijl, is het succes van Ganni grandioos en publiceert elk zelf-respecterende modetitel streetstyleverslagen van de Deense modeweek. Vogue Nederland was er ook bij vorige week in Kopenhagen: in navolging stellen we je voor aan de zeven nieuwste mode-favorieten van de Deense. 

1. Everything Balenciaga

Uw Vogue-redacteur heeft deze Kopenhagen Fashionweek Balenciaga-bingo uitgevonden: kijk naar een willekeurige CPHFW-front row en roep ‘bingo!’ als u vijf Balenciaga-items hebt gelokaliseerd. Witte panties, jurken met polkadots, vlijmscherpe satijnen muiltjes, oversized jurken met ruches, triple S-sneakers en pumps overtrokken met panties – Kopenhagen is in de ban van Balenciaga. Voor de Deen hoeft niet alles the real deal te zijn, het is een kwestie van doseren: pumps van Balenciaga met een soortgelijke jurk van Baum und Pferdgarten of Ganni. (zie hierboven)

2. De jurk met ruches van Ganni, Baum und Pferdgarten of Stine Goya

Wie bij Scandinavisch ontwerp nog steeds alleen denkt aan strakke lijnen, zwart/wit en minimalistische ontwerp heeft nog geen kennis gemaakt met de ecclectische Deense. Merken als Ganni, Baum und Pferdgarten en Stine Goya maken juist furore met véél kleur, uitbundige bloemendessins en zoete ruches. Hun jurken zijn vaak off-shoulder, asymmetrisch of een wikkel-model – comfort staat namelijk nog steeds hoog in het vaandel voor de Scandinaviërs. 

Ganni Herfst/Winter 2017, InDigital

3. Streetwear van Muf10

De Denen beheersen al langere tijd het contemporary mid-segment van de modemarkt, maar waar ze bij ons Nederlanders bij af kunnen kijken is onze bloeiende streetwear-scene. Wie daarop ingrijpen zijn de heren achter Muf10: de mannen zijn bekend geworden met oversized bomberjacks met Muf10-logo’s – wie zo’n jas draagt is lid van de groep cool kids uit het Kopenhaagse clubcircuit. De fashion editors van de grote Deense tijdschriften combineren de streetwear graag met Balenciaga en Ganni, maar ook rapper Young Thug is inmiddels fan. 

4. Sieraden van Jane Kønig of Vibe Harsløf 

In Kopenhagen weten ze maar als te goed hoe je sieraden moet ontwerpen waarvoor je niet meteen je spaarvarkentje voor hoeft stuk te slaan – de grote oorringen van Jane Kønig en de subtiele kettinkjes van Vibe Harsløf zijn aller-sympathiekst geprijsd. 

5. Een Boyy-tas

Boyy is niet van Deense makelij maar heeft alsnog een grote fanbase in het land: het is naast Thailand het enige land waar het label met een winkel is gevestigd. Dat resulteert erin dat de tassen met mega-gesp in veeltal gezien wordt op straat. Waarom juist de Denen voor deze tassen vallen is zo klaar als een Boyy-tas-vormig-klontje: rechte Scandinavische lijnen en vrolijke kleuren maken deze tassen ultracool.

6. Haarclips van Kanel

Helemaal in lijn met de super-schattige ruches-jurken waar Denemarken momenteel prat op gaat, is hun liefde voor het schuifspeldje en het haar-clipje. Bij voorkeur spelden de dames hem op zijn Margot Tenenbaums aan de voorkant van de blonde lokken. De vrouwen schuiven als het even kan met een clipje van het Deense Kanel – de haaraccessoires zijn bezet met kristalletjes en te koop bij de prominentste shops van de stad als Another Nué of Holly Golightly

Victoria Beckham landt in New York in modern safaripak

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten