Vogue
A Nouvelle Vague Valentine – subtiele, romantische sieraden voor een petit budget

fashion / Style

A Nouvelle Vague Valentine – subtiele, romantische sieraden voor een petit budget

Datum
Auteur
Veerle Formannoij

Nouvelle Vague oftewel de French New Wave is intussen niet meer zo new. De Franse filmstroming uit eind jaren vijftig, begin zestig is anno 2018 dan wel vintage vague, maar zeer zeker niet passé: deze stijl is eigenlijk nooit uit de mode geweest. Regisseurs en scenaristen als Godard en Truffaut braken met de toegankelijke ready-to-see Hollywood-producties en hadden zo ook invloed op de ready-to-wear mode. Het waren zij die Côte-d'Azur slippers plus handdoek en het Parijse T-shirt met driekwartbroek tot een heuse look maakten. 

Low Budget High Brow

Net als de filmstijl was de kledingstijl geïmproviseerd, low budget en met een dosis welbekende je-ne-sais-quoi. Een outfit in Jean-Luc Godard-pallet – rood, blauw en geel – ging gepaard met nonchalant en vlassig haar (futloos werd hip), visagie au naturel (want make-up was natuurlijk niet nonchalant). Behalve de eyeliner, die lijkt op miraculeuze wijze bij elke Française deel van haar gezicht te zijn zoals bij andere vrouwen de wenkbrauwen. Die nonchalance is het fundament van de stijl.

Het geheim van deze Franse stijl zit 'm namelijk in het bijna onopvallende detail en dan vooral in haar bijoux. Geen screenshot te vinden waarop de Nouvelle Vague-vrouw behangen is met accessoires. Geen bonken van smaragd en saffier, geen protserig zilver, geen zware schakels. Fijne gouden hangertjes, aan fijne gouden kettinkjes, heel subtiel en dus tres très chic en o zó begeerlijk.

Een echt gouden hangertje heeft helaas minder subtiele prijzen. Met Valentijnsdag in het verschiet is dit wellicht dé gelegenheid om ton amour diep in de ogen te kijken als hij of zij nog geen geschikt geschenk in gedachte heeft. Maar niet getreurd als je Valentijn iets minder te besteden heeft – oui oui, genoeg moois te vinden voor echte Nouvelle Vague prijzen.

Kylie Jenner bewijst dat trainingspak het ideale item in je pre- én post-baby garderobe is

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten