Vogue
Casual freak: hét alternatief voor dresscode Casual Chic

fashion / Style

Casual freak: hét alternatief voor dresscode Casual Chic

Datum
Auteur
Veerle Formannoij
InDigital

Als je als feestgever wilt vermijden dat je genodigden in hun kloffie jouw rode loper betreden, is een dresscode een goed idee. Maar wat doe je als je wilt dat je gasten niet in jeans aan champagne staan te nippen maar ook niet hun avondjurk en boa uit de kast trekken? Met alleen aankleed-opdracht ‘chic’ komen de feestgangers wellicht toch in strompelrokken, poplin blousen met kraagjes die men als ‘koket’ zou omschrijven en met grosgrain op hun lakleren neuzen aanzetten. Met alleen ‘casual’ arriveert men in jeans & T-shirt. ‘Laten we die twee samenvoegen!’, moeten de bedenkers van de populaire dresscode casual chic hebben gedacht.

Maar rondlopend op een soirée met deze dresscode blijkt de meerderheid zich vooral doodsaai te kleden. En voor de feestganger is het urenlang wikken en wegen voor de kledingkast, want het risico van underdressed of overdressed ten tonele verschijnen ligt op de loer.

Beter zou zijn om ambigu-cool te omarmen en het nog een beetje aan te dikken. Ik pleit als vervangende dresscode voor casual freak. Draag je basics, zoals een zwarte pantalon en wit overhemd of een jeans met een extravagante touch-up. Denk laissez-faire esthetiek met een schreeuwend tasje aan je arm of een jas met hoogpolig gehalte. Je kan het (letterlijk) niet (nep-)bont genoeg maken.

MTV EMA's 2017: de rode loper looks

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten