Vogue
Kunst voor je kledingkast, geïnspireerd op kunstreferenties van de catwalk

fashion / Style

Kunst voor je kledingkast, geïnspireerd op kunstreferenties van de catwalk

Datum
Auteur
Lune Kuipers
Annie Leibovitz, Vogue US, december 2013

In samenwerking met Jeff Koons lanceerde Louis Vuitton onlangs een accessoirecollectie voorzien van het werk van Oude Meesters. De tassen, sjaals en portemonnees waren onder andere bedrukt met de werken van Leonardo da Vinci, Paul Reubens en Vincent van Gogh. Het doel van de collectie was om kunst en publiek dichter bij elkaar te brengen. De collectie was zeker niet de eerste keer dat kunst en mode hand in hand gaan. Wie kan zich nog de Mondriaan collectie van Yves Saint Laurent herinneren, of de 1991 Pop Art collectie van Gianni Versace?

Kunstenaars op de catwalk 

Voor aankomende herfst zagen we vele kunst referenties en samenwerkingen voorbij komen. Jackson Pollock-achtige verfspatten versierden de jurken van Proenza Schouler, Valentino’s designer Pierpaolo Piccioli werkte samen met Memphis Groep oprichters Nathalie du Pasquier en George Sowden en het werk van illustrator Robert E. McGinnis verscheen op rokken en tops van Prada. Onder het mom van 'breng de kunst(enaar) en publiek dichter bij elkaar' liepen er in verschillende shows zelfs kunstenaars mee, zo spotten we Wolfgang Tillmans in shorts op de catwalk van Hood by Air en Petra Collins bij Gucci.

Vogue Art Special

Gelukkig hoeven we niet tot de herfst te wachten voordat we zelf als wandelend museum de deur uit kunnen. Het Londense jeans merk M.I.H. werkte samen met verschillende vrouwelijke kunstenaars, de tassen van Fendi werden met de hand versierd door schilders en Vogue Nederland zelf creëerde samen met het Rijksmuseum Vogue’s Art Special waarin guest editor-in-chief Mario Testino zijn liefde voor Amsterdam en kunst deelt. Doe je in onderstaande gallery tegoed aan items die in plaast van een museum prima in jouw kledingkast kunnen komen te hangen. 

Week 13 juni 2017: 10 beste looks

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten