Is het echt tijd voor de terugkeer van de klomp? Oordeel zelf, met de look van Elsa Hosk

Klompen, en wel die van Dior, zijn volop aanwezig in het straatbeeld.

come-back-dior-klompen-trend
Getty Images

Klompen, ofwel clogs, zijn terug. Al bedoelen we weliswaar niet de houten klompen die je misschien wel in het oosten van het land ziet, maar de stijlvolle catwalk-clog. Die is namelijk terug voor seizoen Lente/Zomer 2019. Zweeds model Elsa Hosk werd afgelopen week gesignaleerd in New York met een uitgesproken paar van Dior.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Klompen

Natuurlijk kennen we de houten klompen van het platteland van Nederland, en van de souvenirwinkels in Amsterdam. Toeristen kunnen er vaak geen genoeg van krijgen. Maar klompen zijn niet alleen voor boeren, integendeel. De populariteit van clogs piekte in de jaren zeventig, toen ze werden gedragen door alle rocksterren (denk: Queen) van die tijd. In 2000 maakte de stijl een bescheiden comeback; de ultieme stijliconen uit die periode, de Olsen twins en Alexa Chung, trokken ze weer uit de kast.

Op de catwalk

De clogs hebben we weer veelvuldig gezien op de catwalk tijdens de Herfst/Winter 2019-shows van onder meer Dior en Molly Goddard. Het gewaagde paar, met Dior-logo all over, werd afgelopen week gedragen door model Elsa Hosk. Ze combineerde de clog met een elegante linnen look: blazer en pantalon. Ideaal voor de zomer.

Footwear, Shoe, Boot, Fashion, Purple, Brown, Riding boot, Leg, Knee-high boot, High heels,
Dior
Armando GrilloImaxtree
Footwear, Shoe, Plimsoll shoe, Sneakers, Carmine, Athletic shoe,
Molly Goddard
Armando Grillo

Ugly shoes

Klompen kunnen ook wel geschaard worden onder de zogenaamde 'ugly shoes'. Deze trend werd vooral bekend door Balenciaga, die allereerst de ‘dad sneaker’ aan de modewereld introduceerde. Hoewel velen eerst sceptisch waren over de lompe Birkenstock-slippers, gingen verschillende celebrity's er toch herhaaldelijk mee aan de haal. Zoals Miranda Priestly zei in de film The Devil Wears Prada: 'Fashion always tickles down,' Met andere woorden, high fashion komt uiteindelijk ook in de mainstream-winkels terecht. Waarom zou de clog dan een uitzondering zijn?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Trends