De klittenbandsandaal is de ideale schoen voor luie maar coole modemomenten

Klittenband, but make it fashion.

teva-sandaal klittenband
Jonathan Daniel Price

Na de terugkeer van de Birkenstock en de Croc heeft ook de Teva een heuse comeback gemaakt. De originele Teva-sandalen kenmerken zich door de sluiting met klittenband, een ontwerp dat al snel populair werd bij wandelaars en vaders die het schoeisel graag combineren met (wollen) sokken. Nu lijkt ook het modepubliek klittenbandsandaal te omarmen, waarmee de schoen zich mag toevoegen aan het rijtje schoenentrends van deze zomer.

Klittenband, but make it fashion

Tijdens afgelopen modeweken werden de schoenen met klittenband veelvuldig gezien, mede door samenwerkingen van Teva met bekende merken als Anna Sui. Ook grote modehuizen als Chanel komen met een eigen variant - uiteraard voorzien van het bekende dubbele C-logo. We moeten toegeven: de trend komt niet geheel uit de lucht vallen. Vorig jaar werd de sandaal ook al gespot. Zo was de sandaal te zien tijdens Copenhagen Fashion Week in de show van Cecilie Bahnsen, waar de schoen een stijlvolle update kreeg. Modellen liepen over de catwalk met de sandaal, bezaaid met kristallen.

Fashion model, Clothing, Dress, Fashion, White, Shoulder, Gown, Runway, Wedding dress, Fashion show,
De Teva-sandaal op de catwalk bij Cecilie Bahnsen.
Getty Images

Ook op de streetstyle-beelden van recente modeweken hebben we de klittenbandsandaal ontdekt, vaak gecombineerd met een luchtig pak of onder een jurk. Niet alleen zijn de schoenen luchtig tijdens warme dagen, ook zijn ze heel praktisch - vooral tijdens fashion week waarbij er van de ene naar de andere show gehopt moet worden (wat niet altijd heel soepel gaat met hakken). Volgens de Lyst Index, die zoekopdrachten op het gebied van mode onder de loep neemt, zijn de sandalen met klittenband een van de grootste schoenentrends van dit jaar. Zo stegen zoekopdrachten naar de schoen met zo'n 350 procent ten opzichte van 2018 - en dat is flink. Deze sandaal is dus here to stay, of nou ja, voor de zomer in ieder geval.

Footwear, Shoe, Style, Street fashion, Khaki, Knee, Beige, Blond, Fashion model, Long hair,
Jonathan Daniel Price

"Ugly shoe"

Net als Birkenstocks en Crocs kan ook de klittenbandsandaal rekenen op de titel "ugly shoe", ook wel: "lelijke" schoenen die opeens fashion worden. Wat er voor nodig is een "lelijke" schoen on trend te krijgen? Laat gerenommeerde modehuizen er een fashion spin aan geven, neem een influencer als Gigi Hadid die ermee gezien wordt et voila, een ugly shoe-trend is geboren. De zogenaamde "ugly shoe"-beweging werd geïnitieerd door Demna Gvasalia, die niet alleen de grove Triple S-sneaker ontwierp voor Balenciaga, maar ook een samenwerking aanging met Crocs.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Trends