Opera handschoenen zijn de nieuwe trend op iedere rode loper in Hollywood

Rihanna voorspelde de nieuwe accessoiretrend al jaren en nu is de wereld eindelijk klaar voor het theatrale mode item.

Zoë Kravitz op de rode loper tijdens de SAG Awards 2020
Chelsea GuglielminoGetty Images

In het afgelopen decennium had de legging zijn hoogtepunt, zagen we de controversiële dad sneaker voorbijkomen en domineerde de micro-zonnebril even het straatbeeld. Stuk voor stuk trends waaraan de tijdsgeest is af te lezen: in de 2010s draaide alles om comfort, normaal doen en minimalisme. Voor de ietwat meer theatraal geneigden onder ons niet bepaald een gouden tijdperk wat mode betreft. Nu lijkt een nieuwe trend die de rode lopers van Hollywood domineert op een verschuiving in onze mentaliteit te wijzen: de opera handschoenen. Sterren als Rihanna, Lizzo en Ariana Grande lopen weg met de nieuwe accessoiretrend en lijken daarmee een nieuwe frisse wind door de modewereld te blazen – mode mag weer groots, meeslepend en een tikkeltje theatraal zijn.

Opera handschoenen

Toen Beyoncé in november een foto op Instagram postte met een paar opera handschoenen matching bij haar Jeux de Mains pak, vroeg het internet zich af: wordt dit dé nieuwe accessoiretrend van 2020? Twee weken later verscheen Rihanna bij de British Fashion Awards in een doorschijnende mintgroene Fenty versie van het accessoire en gaf ze ons daarmee het verlossende antwoord. Om je outfit in 2020 net dat extra te geven om serieus genomen te worden als modebewust mens, heb je een paar opera handschoenen nodig.

Rihanna op de rode loper van de British Fashion Awards 2019
Samir HusseinGetty Images

Beyoncé en Jay Z op Sean Combs 50ste verjaardagsfeest
Kevin MazurGetty Images

Het it-item tijdens awardsseizoen

Met hun ogen op trendsetters als Rihanna gericht, viel heel Hollywood als een blok voor het theatrale mode item. Toen begin deze maand het awardseizoen aanbrak, werden de rode lopers dan ook overspoeld met variaties de opera handschoen. Zoë Kravitz verscheen bij de SAG Awards met lange witte exemplaren om haar perzikkleurige Oscar de la Renta jurk te complimenteren. Ariana Grande riep de Grammy Awards uit tot een onofficieel handschoenengala toen ze drie paar verschillende satijnen handschoenen droeg met haar Giambattista Valli, Schiaparelli en Givenchy jurken. En Lizzo verscheen bij de Grammy afterparties gewapend met een paar met maraboe-veren gedecoreerde handschoenen in zebraprint, die haar zebralook van 'zozo' naar iconisch verhief.

Lizzo tijdens Grammy Awards 2020 afterparty van Absolut Juice
Rachel MurrayGetty Images
Zoë Kravitz op de rode loper van de SAG Awards 2020
Getty Images

De renaissance van de opera handschoen

De opera handschoen had al eerder haar moment, toen Marilyn Monroe een felroze satijnen paar droeg in de film Gentlemen Prefer Blondes uit 1953. Geen avondjurk was meer compleet zonder jezelf van je vingers tot aan je ellebogen te hebben verpakt in een mooi satijnen stofje. Acht jaar later verscheen Breakfast at Tiffany's. Opnieuw beleefde de opera handschoen een renaissance toen de iconische beelden van Audrey Hepburn in haar zwarte Givenchy jurkje, met vier rijen parels om haar nek en een sigaret tussen haar gehandschoende vingers de media beheersten.

Marilyn Monroe als Lorelei in de film Gentlemen Prefer Blondes
Hulton ArchiveGetty Images

Rihanna voorspelde de trend al jaren

Dat de wereld zich klaar moest maken voor de wedergeboorte van de opera handschoen, liet Rihanna allang weten. Voor ze op de rode loper van de British Fashion Awards verscheen met haar mintgroene paar lange handschoenen, was Rihanna al enige tijd aan het hinten naar de nieuwe accessoiretrend. Zo stuurde ze modellen als Bella en Gigi Hadid, Cara Delevingne, Joan Smalls, Laverne Cox, Normani, Paloma Elsesser en Slick Woods de catwalk op met kanten lange handschoenen tijdens de Savage x Fenty show op New York Fashion Week. Ze droeg zelf een latex versie van de opera handschoen in haar Bitch Better Have My Money Video, trad op tijdens de VMAs in 2017 met Vetements x Juicy Couture handschoenen en nam de award voor Beste Optreden in ontvangst tijdens de Grammy Awards 2018 in een paar leren lange handschoenen van Alexandre Vauthier. Kortom, modewaarzegster Rihanna wist al lang dat we in 2020 massaal voor de opera handschoen zouden bezwijken.

Cara Delevigne en Rihanna bij Savage x Fenty show
Kevin MazurGetty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Trends