Deze ringen zijn de nieuwste sieradentrend in nostalgie-land

Blondies Heart of Glass blijkt ook in 2021 nog hartstikke on point.

Hoewel we al een tijdje in een nieuw (mode)jaar rondvliegen, maken de nostalgische trends nog geen aanstalten om te vertrekken. En da's maar goed ook: de laatste old school sieradentrend lijkt wel gemaakt om in één klap verliefd op te worden, en is tevens ideaal voor de zomer.

Glazen ringen

De oorsprong van deze trend is – zoals dat wel vaker gaat – te vinden bij hedendaagse supersterren als Gigi Hadid en Kylie Jenner. Zij verschenen als eerste met kleurrijke, glazen ringen, die perfect in de hedendaagse Instagram-esthetiek passen. Alle sieraden mogen dit jaar speels en met een knipoog (of smiley!) zijn, en deze exemplaren vormen daar geen uitzondering op.

glazen ringen van keane
 
Courtesy of Keane / Keiichiro Nakajimi
glazen ringen van keane
Courtesy of Keane / Keiichiro Nakajimi

KEANE

Hoewel soortgelijke ontwerpen in allerhande webshops opduiken, kwam cultlabel KEANE als eerste met de ringen op de proppen. Colin Lynch is de man achter het New Yorkse merk, en maakt de handgeblazen glazen items allemaal zelf. Gigi combineerde zijn gele Sllyme ring recent met kleinere Thin rings, terwijl haar zus Bella voor een blauw ontwerp ging. Het label heeft ook de goedkeuring van Kylie Jenner, die laatst zowel ringen als oorbellen van KEANE droeg.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Geschiedenis

Glazen sieraden nemen een aardige plek in binnen de modehistorie, en zijn zelfs te herleiden tot het Oude Egypte. De trend doet ook denken aan de gouden eeuw van Yves Saint Laurent, die het materiaal liet gelden in de wereld van couture en ready to wear. Zijn sieradenontwerper Loulou de la Falaise verwerkte zowel glas als kristal in de ontwerpen voor het modehuis, en met resultaat. Gouden tip: door dit soort pioniers zijn glazen sieraden nu ook héél goed vintage te scoren.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Trends