Waarom de gorpcore-trend terecht het hele internet overgaat

Vogue vertelt hoe je de sportieve trend eigen maakt.

model bella hadid in een pufferjacket van north face
Robert KamauGetty Images

NRC noemde het al een van de meest in het oog springende trends van het moment: gorpcore, waarbij het bijna lijkt alsof jonge stedelingen gaan wildkamperen. Vogue vertelt je alles over de opvallende trend, die uitermate geknipt is voor het jaar waarin we leven.

Over gorpcore

Waar eerder vooral normcore (lees: sober, rustig, comfortabel) de kloek sloeg, staat 2021 in het teken van gorpcore. De trend – afgeleid van good old raisins and peanuts, de standaardsnack van de gemiddelde wandelaar – focust zich bovenal op outerwear, en werd in 2017 geïntroduceerd door rapper A$AP Rocky. Hij koos dat jaar al voor een heuptas, fleecevest en puffer jacket, en bleek daarmee al aardig op de zaken vooruit te lopen.

Zien: Gucci's samenwerking met The North Face

Op de catwalk

Ook de catwalk is al een tijdje verknocht aan de trend: denk aan Prada's Teva-achtige sandalen, gewatteerde jassen van Marques Almeida en heuptassen van Givenchy. Op de straten zijn merken als North Face en Patagonia al een tijdje de norm, en allang niet meer alleen verbonden aan bergwandelingen en een weekend kamperen. Outdoor wordt ook steeds aantrekkelijker door hedendaagse supersterren als Hailey Bieber, Bella Hadid en Billie Eilish, die hun Instagrampagina's overladen met gorpcore-approved looks.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoe te dragen

Of de opkomst nou met onze toegenomen liefde voor wandelen of de interesse in het klimaat te maken heeft: gorpcore is hoe dan ook niet meer weg te denken uit het modebeeld. Hoe je de trend draagt? De gouden tip is om niet all the way te gaan, maar één item met een klassieke(re) of romantischere look te combineren. Denk: een buckethat met een kraakwitte oversized blouse en flared jeans, of een fleecevest met een wide leg jeans, verfijnde gouden sieraden en een retro sneaker. Gooi die birkenstocks gewoon onder een linnen pak, en voor je 't weet ben je flink aan de wandel – ook prima als dat naar de koffietent om de hoek is.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Trends