Waarom het hele web in de ban is van de tennis-inspired trend

Vogue vertelt je alles over de trend die ook buíten de baan werkt.

kendall jenner in een tennisrok en top van alo yoga
Courtesy of Alo Yoga

Hoewel weinig mensen een balletje à la Serena Williams kunnen slaan, kunnen we wél een voorbeeld nemen aan een tennis-inspired look. Moeilijk is dat in 2021 niet: steeds meer modehuizen en sportlabels zijn in de ban van de on-court style, die sterk aan de retro garderobe van prinses Diana doet denken.

Dit artikel gaat verder onder de video.

Zien: de beste looks van prinses Diana door de jaren heen

Modetrends 2021

De meest begeerde sportlabels van het moment hebben dan ook allemaal één ding gemeen: ze laten zich allemaal inspireren door retro-chique sportswear. Denk bijvoorbeeld aan Sporty & Rich, waar ruimte sweaters en petjes in royal blue de dienst uitmaken. Of aan het Londense Alex Eagle Sporting Club, waar de roomkleurige polo's niet te versmaden zijn. Zelfs Adidas bracht recent een eigen op de sport geïnspireerde collectie uit, die menig modemens ongetwijfeld ook buiten de tennisbaan gaat dragen.

Van plooirokken tot crew socks

Ook modehuizen zoals Prada, Marni en Gucci verwerken al een aantal seizoen plooirokken, tennisschoenen, crew socks en gilets of truien met v-hals in hun collecties. Het bevestigt dat tennis staples allang niet meer alleen zijn voorbehouden aan mensen die daadwerkelijk de sport willen beoefenen, maar óók aan de groep die een sportieve knipoog aan hun garderobe wil toevoegen. In 2021 is zo'n look prima te combineren met een baguette bag, een van de grootste tassentrends van het jaar.

Hoe stijl je het?

Omdat de (mode)tijdsgeest almaar sportiever wordt (wanneer heb jij voor het laatst hakken gedragen?) is het vrij gemakkelijk om op de tennis-inspired trein te hoppen. Combineer een retro short in donkergroen of oranje bijvoorbeeld met een geribde tanktop, of kies alleen al voor een nostalgische sportsok boven je sneakers. Dit zijn de grootste schoenentrends van 2021, mocht je nog inspiratie nodig hebben. En oh ja: ook op inspiratieloze dagen is deze trend ideaal, want een oversized trui met tennislogo is op haar beurt gemaakt om over álles heen te gooien, van je yogalegging tot denim flared.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Trends