Nensi Dojaka's 90s inspired dress is je nieuwste favoriete LBD

Klassiek met een twist doe je zo.

Zeg je klassieker der klassiekers, dan zeg je de Little Black Dress. De LBD is al jaren in ons leven en niet bang om zichzelf opnieuw uit te vinden, met ontwerpers als Nensi Dojaka die daar het voortouw in nemen. Haar 90's versie van de klassieke zwarte jurk gaat dan ook het héle internet over, en Vogue begrijpt wel waarom.

Over Nensi Dojaka

Nensi Dojaka werd in Albanië geboren en studeerde niet al te lang geleden af aan het Londense Central Saint Martins. Ze lanceerde haar eerste collectie in september 2020, toen de mode-industrie er nog verre van normaal uitzag. Toch is het sindsdien heel snel voor haar gegaan: zo droeg Bella Hadid haar doorschijnende off-shoulder top naar de VMA's van 2020. Haar ontwerpen zijn sensueel en creatief, en vooral heel knap in elkaar gezet. En dat valt meer sterren op: ook Sophie Turner en Emma Corrin zijn fan.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

90's inspired LBD

Niet gek dus, dat haar 90's inspired LBD op menig wishlist staat. Volgens Lyst is het zelfs één van de 10 meest gewilde producten van het eerste kwartaal van 2021. Nensi Dojaka's ontwerp sluit zo aan bij cultitems van namen als Gucci, Rolex, Prada, Bottega Veneta en Hermès. Wat de jurk zo bijzonder maakt? Vooral de manier waarop-ie gevormd is, met flinterdunne bandjes en de zichtbaarheid van een hoop huid (zonder dat het té sheer wordt). Daarnaast is het ontwerp gemaakt van een stretchproof mix van viscose en zijde, waardoor het perfect om je lijf valt.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Deconstructed

Behoorlijk avant-garde, dus. De opkomende ontwerper is pas net naam aan het maken met haar deconstructed shapes, maar denkt al verder. Zo week ze met haar Herfst/Winter 2021 collectie af van zwart, en introduceerde ze ook kersenrood en roze. Volgens de Britse Vogue is ze momenteel zelfs bezig met schoenen. Laat het wachten maar beginnen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Trends