Havaianas waren de hit op de straten van Copenhagen Fashion Week

De slipper die we tot nu alleen op de camping tevoorschijn durfden te haalden maakt zijn comeback in de modewereld.

havana-s-copenhagen-fashion-week
Getty Images

Niet alleen de monster-designersneaker of Balenciaga knife slingbacks spotten we als het meest geziene schoeisel op straat rondom Copenhagen Fashion Week vorige week. Een van de opvallendste hits aan de voeten van het toegestroomde modepubliek was een veel betaalbare variant: de simpele Havaianas. De slipper die we tot nu alleen op de camping tevoorschijn durfden te haalden maakt zijn comeback in de modewereld. Beginnend bij de Lente/Zomer 2018 shows van Isabel Marant en Michael Kors in september vorig jaar en vertaald naar de straat met dank aan Franse influencer Sophie Fontanel, die er afgelopen juni bij de mannenshows in Milaan in verscheen ('Het is de meest simpele schoen ooit, in de categorie wit T-shirt en spijkerbroek, aldus Sophie aan de Amerikaanse Vogue). Gevolgd door de Deense influencer Pernille Teisbaek tijdens Paris Haute Couture begin juli dit jaar, die aan Vogue toegaf destijds voor de slipper gekozen te hebben om de eenvoudig praktische reden dat ze de dag ervoor blaren had opgelopen in haar poging op tijd bij de Miu Miu show te komen. Hiermee ontving Havainas de ultieme seal of approval voor de Deense modewereld en verscheen de Braziliaanse slipper massaal aan de Deense voet. Simpele styling-tip: hoe chiquer de rest van je look, hoe beter. Laat je inspireren door de volgende looks met de slippers tijdens Copenhagen Fashion Week in de gallery.

Brown, Human leg, Textile, Bag, Style, Tan, Pattern, Luggage and bags, Fashion, Street fashion,
Getty Images
1 van 5
Grijze Havaianas gecombineerd met vintage Chanel.
White, Street fashion, Photograph, Fashion, People, Snapshot, Yellow, Street, Walking, Jeans,
Getty Images
2 van 5
Een nette broek of grootse jurk lenen zich perfect voor de toned down slipper.
Street fashion, Yellow, Fashion, Bicycle, Snapshot, Bicycle accessory, Vehicle, Outerwear, Street, Photography,
Getty Images
3 van 5
Hoe chiquer de look, hoe meer de doodgewone slipper in het oog springt.
Street Style - Copenhagen Fashion Week Spring/Summer 2019 - Day 2
Getty Images
4 van 5
Maxi-jurken waren Havaianas beste vriend tijdens Kopenhagen Fashion Week.
Street Style : Day One - Haute Couture Fall Winter 2018/2019
Getty Images
5 van 5
Pernille Teisbaek

De Deense Pernille tijdens Paris Haute Couture Herfst/Winter 2018 begin juli 2018 in Havaianas, die hiermee, na Sophie Fontanel, de kiem legde voor de Havaiana-rage in Kopenhagen.

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Trends