De hoogtepunten van Copenhagen Fashion Week Lente/Zomer 2019

Van urban- en streetwear tot de karakteristieke maxi-jurken, de Lente/Zomer 2019 collecties uit Kopenhagen bieden voor ieder wat wils.

copenhagen-fashion-week-lente-zomer-2019-hoogtepunten
InDigital

Op Copenhagen Fashion Week zagen we voor het Lente/Zomer 2019 seizoen twee scholen: enerzijds ultieme urban- en streetwear bij shows als J.Lindeberg en Reza Etamadi's MUF10, anderzijds de voor de Deense fashion week karakteristieke maxi jurken met bloemen- en dierenprints en zoete pasteltinten bij Stine Goya, Munthe en Hofmann Copenhagen. De verbindende factor in de collecties: comfort en back to nature, met ultiem functionele wandelschoenen, parka's, gebreide kniehoge sneakers, comfortabele pakken en jurken in aardetinten. Bekijk onze hoogtepunten in deze gallery. Nog meer Copenhagen Fashion Week? Bekijk ook de beste streetstyle looks die we spotten in Kopenhagen én de Havaianas als een van de opvallendste foot wear bij front row gasten.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 By Malene Birger
InDigital

Sprekende retro prints van vrouwen uit de jaren dertig vormden de inspiratie voor By Malene Birgers creative director Mathilde Torp Maderss stoffen met midi-rokken, maxi-jurken en driekwart-jassen in comfortabele stoffen als resultaat. Kate Moss gefotografeerd door Corinne Day in de jaren negentig diende als inspiratie voor de outerwear, met nauwsluitende jurken in aardetinten.

2 Cecilie Bahnsen
InDigital

Naar de show van Cecilie Bahnsen kijkt menigeen fashion week bezoeker reikhalzend uit, met dank aan de sculpturale, draagbare silhouetten en het vakmanschap van de gelijknamige Deense ontwerpster die ook international alom gerespecteerd wordt. Haar collecties worden inmiddels verkocht bij onder meer Dover Street Market, in 2017 stond ze in de finale van prestigieuze LVMH-prijs. Voor lente volgend jaar gaat vooral veel aandacht naar de sandalen-samenwerking met Teva, maar wij werden met name enthousiast van de doorschijnende jurken met nauwsluitende bodies. Zwart, waar Bahnsen in het verleden veel mee werkte, was dit seizoen uit den boze.

3 Ganni
InDigital

In een reusachtige werf tot aan de nok gevuld met containers stampten de modellen van Ganni op Smells Like Teen Spirit in hiking boots, parka's, gewatteerde shorts en fleece bodywarmers langs de honderden toeschouwers, gewapend tegen alle natuurelementen.

4 Hofmann Copenhagen
InDigital

Heidi Hofmann richtte in 2011 haar gelijknamige merk op, na bij modehuizen als Chloé en By Malene Birger haar sporen te hebben verdiend. Naast patchwork jurken met tijgerprint, vielen ons vooral de reuzachtige sportbrillen op en, daar zijn ze weer, de hiking boots en Teva-achtige sandalen.

5 MUF10
InDigital

Geïntroduceerd door een live performance van Zum Zum door Deense rapper ZK verschenen de mannelijke en vrouwelijke modellen in trainingspakken, hoodies en khaki shorts en broeken op de catwalk van voormalig bad boy en MUF10-ontwerper Reza Etamadi (motto: 'For everybody with street in the blood and couture in the heart'). Het meest spraakmakende moment was wel de setdressing, met een loeiende politiewagen en agenten die aan het einde van de show omhelsd werden door drie vrouwen gekleed in een niqabs, een reactie op de eerder die week in werking getreden wet in Denemarken waarbij gezichtsbedekkende kleding in het openbaar strafbaar is.

6 Munthe
InDigital

Het indrukwekkende Royal Danish Playhouse gelegen aan het water met metershoge ramen was de setting voor Munthe's show. Andere hoogtepunten: het merk zette hét modellenmoment van Copenhagen Fashion Week neer met Freja Beha Erichsens verschijning op de catwalk, onder meer in een maxi-bloemenjurk, wat tevens Munthe's ontwerper Naja Munthe's favoriete stuk wordt voor Lente/Zomer 2019 vertelde ze ons backstage. Andere highlight: de over the knee leren cowboy laarzen.

7 Stine Goya
InDigital

In vrijstaat Christiana presenteerde Stine Goya een van de zoetste collecties van de week, waar Lady Di in haar beginjaren bij het Britse koningshuis maar wat graag in verschenen was: van hemelsblauwe cocktail jurken in satijn-look met hoge hals en lange mouwen tot patchwork bloemenjurken en ruitjespakken met pofmouwen bijgestaan door bijpassend behang als showdecor.

8 Baum und Pferdgarten
InDigital

'Baum', zoals modemensen het Deense merk noemen, presenteerde een collectie waar de zakenvrouw uit Scandinavië volgend jaar lente in zal verschijnen, zo gokken wij: scherpe overhemden en wijde pantalons regeren straks in de boardroom.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Trends