Dit waren de grootste modetrends op Instagram van 2018

Grote kans dat je deze trends in je feed hebt gezien het afgelopen jaar.

Shoulder, Clothing, Joint, Footwear, Fashion, Leg, Knee, Standing, Shorts, Arm,
Antoine Harinthe voor Vogue Nederland, 2018

Nog maar twee weken te gaan totdat 2018 ten einde komt, en we met een frisse blik en goede moed kunnen beginnen aan het nieuwe jaar. Dit jaar heeft veel modegrillen gekend, van de ultieme '90 comeback tot de meest gewilde ugly sneakers. Om aankomende trends vast te stellen wordt er allang niet meer enkel gekeken naar wat ontwerpers ons laten zien op de catwalk. We hebben daarnaast ook Instagram, het social media platform waarop de stijl van alledag zichtbaar is, evenals de trends die daaruit voortkomen. Laten we terugblikken op een fantastisch modejaar, met alle modetrends op Instagram van dien. Van de kralentas tot het zoetroze pak: dit waren dé trends waarmee we gedurende het jaar werden platgegooid op het sociale medium.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 De tas met kralen

The bead bag. Het was een ding op Instagram in 2018. Hij was er in alle soorten en maten, van parelmoer tot in alle kleuren van de regenboog. De zomerse tas fleurt iedere outfit op en creëert een speelse look. Niet alleen zag deze tas er heel leuk uit, ook was 'ie zeer betaalbaar.

2 Het luipaardenrokje

Deze silky rok van Realisation Par was het afgelopen jaar een ware hit. Bijna ieder bekend modemens en influencer had deze camelkleurige rok met luipaardenprint in de kast hangen. Geen wonder dat het item binnen de kortste keren compleet uitverkocht was.

3 De gehaakte jurk

Jacquemus zwaaide in 2018 de scepter op het gebied van de gehaakte jurk. Influencer Chiara Ferragni werd er mee gezien, evenals Parisienne Jeanne Damas. De jurk was luchtig, sexy en flinterdun, en daarmee ook heel gevaarlijk. Maar eenmaal goed gestyled, is 'ie prachtig.

4 De terugkeer van de Dior Saddle Bag

Een oude bekende, dat is de Dior Saddle Bag. Geïntroduceerd door John Galliano in 1997 en onder andere een veel geziene gast in Sex and the City. In 2018 was het tijd voor een comeback. Creative director van Dior, Maria Grazia Chiuri, bracht The Saddle weer terug in vele nieuwe maten en texturen. En dat pakte goed uit, want de tas werd (en is) een ware hit.

5 Het zoetroze pak

Het gekleurde pak deed het heel goed in 2018, maar als er een kleur is die de scepter zwaaide, dan was dat wel roze. Begin dit jaar verschenen de pakken al op Instagram, ook al was het stiekem nog veel te koud voor het zomerse geheel. Zowel in fluweel, zijde en katoen als oversized of juist getailleerd, zolang je pak maar roze kleurde.

6 Checks

Niet alleen konden streetstyle-fotografen geen genoeg krijgen van deze trend, ook op Instagram popte die iedere dag wel weer ergens op. Kleine ruiten of grote ruiten, zwart-wit of alle gekke kleurencombinaties die je maar kunt bedenken - alles was mogelijk.

7 De lappendeken-jurk

De prairie- of lappendeken-jurk was niet weg te slaan van je Instagramfeed het afgelopen jaar. Merken als Dior, Ganni en Stine Goya overspoelden Instagram, gedragen door menig modemens en influencer. Hoe bonter de prints, hoe beter.

8 De stro-tas

Het is onmogelijk dat je deze tas gemist hebt. De stro-tas was misschien wel hét item van zomer 2018. Of het nu gaat om de bekende stro-tasjes uit Bali of de kenmerkende ronde variant uit Marokko, het was de ideale tas voor een bezoek aan de markt of een dagje strand. En niet te vergeten: ook zéér betaalbaar in vergelijking met designertassen die vandaag de dag wel 4.000 euro kunnen kosten.

9 Het T-shirt met logo

Hoewel we in 2017 ook veel logoprints zagen, zette de trend flink door in 2018. Bijna ieder modemerk kwam wel met een logo tee, van Balenciaga tot Versace. Vooral populair bij Instagrammers, zo blijkt.

10 Slangenprint

De slangenprint was dit jaar overal. Het was überhaupt al een beestenbende op de catwalks dit jaar met alle verschillende soorten animalprints, maar op Instagram leefde vooral de luipaarden- en slangenprint. Je kunt het nog zo gek niet bedenken of er is wel een variant van in een slangendessin. Tassen, schoenen, broeken en jurken, en in grijze, rode of gele tinten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Trends