De 6 belangrijkste trends in rokken voor Herfst/Winter 2019

Van de slipskirt en de wikkelrok tot hét silhouet van seizoen: een plooirok in lichte A-lijn.

ImaxTree

Het is een typische indicatie van welke kant de neuzen opstaan in de modewereld: de roklengte. Mini, midi of toch weer heel lang? Voor de winter van 2019 zijn de rokstijlen eerder aan de lange kant, maar wel voorzien van bijvoorbeeld een dijhoge split. Hiernaast zijn er beslist twee klassiekers die je garderobe waarschijnlijk nog mist: de wikkelrok en de slipskirt in hoogwaardig zijde en eventueel een sprookjesachtige print. Take your pick aankomende winter met een van deze rokkentrends, en combineer ze naar hartelust met de mooiste winterschoenen en winterjassen van het nieuwe seizoen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Trend 1: De Geplooide Rok
Getty Images

Het modebeeld was seizoenenlang meer conceptueel van insteek, maar daar komt verandering in. Incoming: een meer elegante, soms lady-like stijlcode. Denk late jaren zeventig, vroege jaren tachtig 'bourgeoisie' waarin het silhouet van een geplooide rok goed past. Ter voorbeeld deze rok met ruitprint van Adeam, maar ook de plooirok in meer ingetogen kleur zoals beige bij Celine.

2 Celine
ImaxTree
3 A.W.A.K.E
ImaxTree
4 Trend 2: De Bloemenrok
ImaxTree

De bloemenjurk is inmiddels een klassieker – waar vooral de Deense streetstyle-sterren in de zomer mee weglopen – maar florals zijn dit najaar ook aanwezig. Bloemendessins zijn bovendien meer 'extra' dan ooit: kies voor van top-tot-teen bloemenprints (hier te zien bij Adeam) of draag je kleurrijke rok bedrukt met wilde print in combinatie met een mooie coltrui in neutrale tint.

5 Rejina Pyo
ImaxTree
6 Chloé
ImaxTree
7 Michael Kors
ImaxTree
8 Trend 3: Leren Rok
ImaxTree

Het beperkt zich eigenlijk niet tot rokken. Leer is overal dit seizoen: van maxi-rok (zoals hier bij Rejina Pyo) tot broek en zelfs gehele pakken. De rokken komen in diverse kleurschakeringen, waaronder in cognac bij Burberry maar ook flesgroen bij Franse modelieveling Jacquemus.

9 Jacquemus
ImaxTree
10 Burberry
ImaxTree
11 Trend 4: De Wikkelrok
ImaxTree

De wikkelrok is eigenlijk een style staple die je misschien nog niet in je kast hebt, maar die net zo'n 'klassieker' is voor je garderobe als een goed paar jeans of een witte bloes. Je kunt er werkelijk alle kanten mee uit. Draag bijvoorbeeld met een zijden coltrui (zoals hier te zien bij Proenza Schouler), met een afzaklaars of (voor de durfal) een panty in eigenzinnige print.

12 Fendi
ImaxTree
13 Chloé
ImaxTree
14 Jacquemus
ImaxTree
15 Trend 5: Slipskirt
ImaxTree

Van de elegante slipdress gaan we naar de slipskirt. Een zijden jurk, die in de verte doet denken aan lingerie. Die lingerie-stijl wordt dit najaar niet alleen gereserveerd voor nachtelijke uren. Combineer overdag een vintage silhouet of dus zo'n zijden rok met een leren jack of opvallende blazer, zoals hier gezien bij Loewe.

16 Loewe
ImaxTree
17 Versace
ImaxTree
18 Trend 6: Hoge Split
ImaxTree

De split wordt vaak uit de kast getrokken bij bijvoorbeeld een rode loper-event. Als het aan ontwerpers zoals Isabel Marant ligt draag je vanaf nu ook een rok met hoge uitsnede overdag. Blote benen optioneel, of mix met een dijhoge laars.

19 Chloé
ImaxTree
20 Versace
ImaxTree
21 Rejina Pyo
ImaxTree
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Trends