7x trends die we zo uit 'The Queen's Gambit' willen kopiëren

Omdat deze serie na Sex and the City en Friends ongetwijfeld het modebeeld gaat domineren.

Modetrends vloeien vaak voort uit de wereld der popcultuur, waar Netflix in 2021 ook lang en breed onder valt. Waar met dank aan Friends 'de Rachel' het straatbeeld in de 90's domineerde, halen we onze inspiratie nu uit hitseries als The Queen's Gambit. Want vergis je niet: terwijl schaakborden sinds de lancering als warme broodjes over de toonbank gaan, verandert ook het modebeeld naar aanleiding van de (bijzonder geslaagde) jaren zestig-looks mee.

Trends uit 'The Queen's Gambit'

De esthetiek van de serie sluit namelijk perfect aan bij onze massale hang naar nostalgie, en de lichte obsessie met alles wat een throwback-gevoel geeft. Hedendaagse supersterren als Bella Hadid zijn eerder aanhangers van de 90's dan 2021, waardoor de liefde voor de vorige eeuw groot blijft. Beth Harmon zou met haar high-waisted broeken en retro blouses dan ook prima in het straatbeeld van nu passen, terwijl de serie toch echt járen geleden afspeelde. Daarom: zeven trends uit The Queen's Gambit die we hoe dan ook in menig Instagramfeed gaan terug zien, en Vogue al een tijdje niet uit haar hoofd kan krijgen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Turtlenecks
trends uit the queens gambit
Courtesy of Netflix

We zien Beth meerdere keren met een turtleneck, die we inmiddels ook ruimschoots terugzien in het hedendaagse straatbeeld. Vooral in de koude maanden is het fantastisch om 'm à la de schaakster te dragen: onder een jurk, cardigan of blazer. Weinig kledingstukken lenen zich immers beter voor het creëren van laagjes.

2 Haarbanden
trends uit the queens gambit
Courtesy of Netflix

De haarband was in 2019 al Instagrams favoriete accessoire voor de zomer, maar komt eigenlijk elk seizoen tot zijn recht. We snappen wel dat Beth als een blok voor deze trend valt: tijdens de wedstrijd van je leven wil je immers geen haren in je gezicht.

3 Satijn
trends uit the queens gambit
Courtesy of Netflix

Dat een pyjama allang niet meer oubollig (én voorbehouden aan de slaapkamer) hoeft te zijn, bewees Irina Shayk al eerder met deze satijnen look. Ook Beth verschijnt meermaals in een nachtset in de glanzende stof, van een bordeauxrode variant tot dit crèmekleurige exemplaar.

4 Geruite jassen
trends uit the queens gambit
Courtesy of Netflix

Beths geruite jassen zijn alleen al het noemen waard vanwege de verborgen boodschap die achter het kostuum zit. Nog los daarvan vormt een jas in deze print het ideale item voor je herfst- en wintergarderobe, want klassiek én speels.

5 Kraagjes
trends uit the queens gambit
Courtesy of Netflix

De oversized kraag is al langer terug te zien bij menig modeliefhebber, en vindt nu ook haar weg in The Queen's Gambit. Wie bedenkt dat Chanel haar kragen uit de Couture Lente 2020 show op oude weeshuiskostuums baseerde, snapt meteen waarom deze trend ook naadloos bij Beth aansluit. Een kraag oogt quirky, maar ook funky, en is op talloze manieren te dragen.

6 Boyfriend blouses
trends uit the queens gambit
Courtesy of Netflix

Hoewel Beth regelmatig in getailleerde jurken te zien is, draagt ze ook een aantal keer een oversized boyfriend blouse. In combinatie met haar elegante rode bob voelt het geheel nooit underdressed, en vindt ze een tiptop balans tussen casual en chique.

7 Heavy knits
trends uit the queens gambit
Courtesy of Netflix

Er zou een apart artikel gewijd kunnen worden aan het knitwear in de serie, want naast wollen truien zoals deze draagt Beth ook fantastische cardigans en fluffy polo's. Toch sluiten we vooral de heavy knits in ons hart, die tijdens een WFH-sessie hoe dan ook je beste vriend worden (en er ook nog eens knap uitzien tijdens een Zoom-meeting of twee).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix