Met deze 5 fashion essentials ben je goed voorbereid voor 2021

Van de retro track top en de classy bralette tot dé kleur van het voorjaar, dit worden de grootste trends van 2021.

Het einde van de pandemie is in zicht en dat betekent dat het weer hoogtijd wordt om onze kledingkast klaar te stomen voor het normale leven. Grijp nu je kans om je eigen garderobe te herontdekken en zorg ervoor dat jouw post-pandemic stijl je nieuwe kijk op het leven weerspiegelt. Er is eigenlijk geen beter moment om je volledig mee te laten slepen door de feestelijke energie van 2021 en te experimenteren met nieuwe modetrends of juist retro klassiekers. Van de moderne minirok tot dé it-kleur van het voorjaar, dit zijn de fashion essentials die je per direct aan je 2021 garderobe wil toevoegen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Flares, flares, flares
nensi dojaka spring summer 2021, proenza schouler spring summer 2021, charlotte knowles spring summer 2021
Nensi Dojaka, Proenza Schouler, Charlotte Knowles

Deze broekvorm uit de jaren zeventig maakte een terugkeer tijdens de Lente/Zomer 2021 modeweek in Parijs. De nieuwe ‘anderhalve meter’-generatie heeft duidelijk de behoefte aan een beetje nostalgie en wat dat betreft zit je altijd goed met een klassieke bootcut of een zwierige flare. Dit kledingstuk wordt sowieso een hoogtepunt in je garderobe ongeacht je gender of kledingstijl. Bovendien brengt het je volledig in de 70's mindset, een decennium waar disruptieve sociale normen gevierd werden. Laat dat nou precies zijn waar we in 2021 ook op zitten te wachten.

Nog op zoek naar items voor op je moodboard? Duik dan in de collecties van Proenza Schouler, Charlotte Knowles and Nensi Dojaka. Je krijgt van ons extra punten als je deze stijl combineert met de zichtbare string trend, zoals gezien bij Versace.

2 Retro jackets
miu miu spring summer 2021, wales bonner x adidas, gucci spring summer 2021
Miu Miu, Wales Bonner x Adidas, Gucci

De samenwerking tussen Grace Wales Bonner en Adidas Originals is een groot succes onder moderedacteuren en de retro track jack uit de collectie lijkt de grootste winnaar. Hetzelfde kledingstuk kreeg ook een prominente rol op de Lente/Zomer 2021 runways van Gucci en Miu Miu, waardoor we zeker weten dat dit jasje het lentefenomeen van 2021 gaat worden. Shop nu het nog kan de Wales Bonners gender neutrale geribde track top en zet je naam direct op de wachtlijst voor Miu Miu's sport jack. Zie deze trend als een overstap van de joggingbroek naar een verfijnde atletische look.

3 Think pink
mgsm spring summer 2021, jw anderson spring summer 2021, gucci spring summer 2021
MGSM, JW Anderson, Gucci

Jacquemus lanceerde net voor Kerst een all-pink collectie en dat was net de oppepper die we tijdens de feestdagen nodig hadden. Roze valt altijd goed in de smaak, maar in 2020 kreeg heeft het ook een krachtige politieke boodschap. Verschillende tinten van de klassieke kleur verschenen al op de SS21 catwalks van Chanel, Gucci, JW Anderson, Cecilie Bahnsen, Molly Goddard en MSGM. We zullen deze kleur dus nog vaak tegenkomen in de eerste helft van 2021.

4 De bralette
versace spring summer 2021, alberta ferretti spring summer 2021, jacquemus spring summer 2021
Versace, Alberta Ferretti, Jacquemus

Versace's L/Z 2021 collectie stond volledig in het teken van zichtbare lingerie en de bralette was de basis van menig aquatische catwalklook (een eerbetoon aan Gianni Versace's L/Z 1992 collectie). Donatella was niet de enige ontwerpster die dit seizoen verliefd werd op het risqué kledingstuk. Je zag de bralette namelijk ook terug op model Mona Tougaard tijdens de Alberta Ferretti show en op Malika El Maslouhi tijdens de Jacquemus show in het Franse graanveld.

5 De legendarische minirok
maximilian davis spring summer 2021, blu marine spring summer 2021, miu miu spring summer 2021
Maximilian Davis, Blu Marine , Miu Miu

We hebben eind 2020 al de terugkeer van de micro-kilt aangekondigd, maar dat is niet de enige minirok die een comeback gaat maken in 2021. Styliste Lotta Volkova heeft bijvoorbeeld de rah-rah rok weer nieuw leven ingeblazen bij Blumarine en Maximilian Davis maakte een knaller debuut bij Fashion East met een moderne interpretatie van de klassieker in zijn L/Z 2021 collectie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Trends