Deze onverwachte trend bewijst dat we snakken naar een terugkeer naar kantoor

Het verlangen naar 'normaal' vertaalt zich ook naar het modebeeld.

Als het aan een handjevol beroemdheden ligt lopen we dit jaar allemaal in een tiny vest, een piepklein (en strak!) gilet dat doet denken aan de look van een kelner. Vogue vertelt je alles over de onverwachte trend, die vooral ons verlangen naar het normale kantoorleven onderstreept.

Gilet trend

Het Willy Wonka-esque gilet werd onder meer gezien bij Dua Lipa, die recent een vintage exemplaar van Jean Paul Gaultier postte. Het motto is in ieder geval duidelijk: hoe kleiner het gilet, hoe beter. In 2021 lijken the tiny vest bijna op een korset, maar dan zónder de ademhalingsproblemen. De trend zou niet misstaan op een kantoor (in de jaren 80 en 90 deed men niet anders), maar kan tijdens een post-pandemie avond uit ook op een elegante manier gedragen worden.

Tiny vest

De aanwezigheid van de gilet in het modebeeld is niet nieuw: denk alleen al aan Janet Jackson, die in 1993 al eentiny vest rockte. Ontwerpers brengen het kledingstuk eens in de zoveel tijd weer tot leven, met Louis Vuitton, Saint Laurent, Miu Miu, Telfar en Raf Simons als recente bijdragers. Het gilet blinkt uit vanwege haar multifunctionaliteit: het item heeft de kracht om de simpelste look een rebelse draai te geven, en is leuk om mee te experimenteren. Vogue selecteert de beste exemplaren voor je, die je hieronder shopt.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The Row gilet
The Row

€1485

Shop

2 Mango gilet beige
Mango

€39,99

Shop

3 Frankie Shop gilet
Frankie Shop

€130

Shop

4 MM6 Maison Margiela roze gilet
MM6 Maison Margiela

€320

Shop

5 Gabriela Hearst gilet streep
Gabriela Hearst

€393

Shop

6 Marine Serre denim gilet
Marine Serre

€460

Shop

7 Saint Laurent gilet zwart
Saint Laurent

€890

Shop

8 Victoria Beckham wit gilet
Victoria Beckham

€375

Shop

9 Ann Demeulemeester gilet zwart
Ann Demeulemeester

€524

Shop

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Trends